Ponovno cijeli niz provala

stop_policija_kontrola_prometaPODRAVINA I PRIGORJE – S četvrtka na petak u Hudovljanima je nasilno otvoren spremnik goriva na radnom stroju te je ukradena veća količina dizel goriva; u Velikom Ravnu provaljeno je u obiteljsku kuću i iz nje su pokradeni razni predmeti. S petka na subotu u Starigradu je provaljeno u osobni automobil iz kojega je otuđen novčanik s novcem i dokumentima, a u Zablatju iz prostorija nogometnog kluba odneseno je vino. Također, tijekom prvog tjedna kolovoza u Legradu je na meti provalnika bila obiteljska kuća, iz koje su odnijeli televizor i druge stvari. Najveća šteta, od više tisuća kuna, počinjena je u krađi koja se dogodila još tijekom srpnja, u kojoj je u Svetokriškoj ulici u Križevcima otuđena veća količina zlatnog nakita. Policija traga za počiniteljima i plijenom.

Krcata policijska kronika

U petak predvečer u Herešinu život je izgubio 43-ogodišnji motociklist. Vozeći neregistrirani i neosigurani motocikl Ulicom hrvatske državnosti, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motorom, zahvatio desnu bankinu, te sletio na travnjak a potom u betonski nosač elektrovodiča. 43-ogodišnjak nije imao zaštitnu kacigu. Zbog težine ozljeda liječnici u Općoj bolnici nisu ga uspjeli spasiti, a statistika ga broji kao četvrtog ovogodišnjeg poginulog sudionika u prometu.

U prometu 90 prekršaja

U vikendu za nama, osim prometne nesreće s poginulim motociklistom, dogodilo ih se još tri u kojima su jedna osoba teže a tri lakše ozlijeđene, te tri nesreće s materijalnom štetom. Policajci su zapisali 90 prekršaja, od čega deset upravljanja pod utjecajem alkohola i 36 vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. Na triježnjenje su smještena tri vozača, a najpijaniji je bio 38-ogodišnjak koji je na početku nedjelje u Šemovcima vozio osobni auto s 2,08 promila. Nakon triježnjenja u žurnom prekršajnom postupku za to je kažnjen s deset dana zatvora i zabranom upravljanja za B kategorijena šest mjeseci. Najveće prekoračenje brzine izmjereno je u nedjelju predvečer; u Budančevici je osobni automobil kretao se 97 na sat, a ograničenje je bilo na 50 kilometara.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.