Križevački SDP zabrinut zbog mogućeg gašenja kultne ustanove

prvaradionicasiklos_04_POU_pucko_EU_projekt

Zbog bojazni da bi Križevci mogli ostati bez Pučkog otvorenog učilišta, članovi Gradskog odbora SDP-a Križevci predložili su predsjedniku križevačkog Gradskog vijeća tematsku sjednicu, točnije samo jednu točku dnevnog reda, a to je „Problematika Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima“.

Na taj korak potaknula ih je, kako piše u priopćenju, izjava zamjenika križevačkog gradonačelnika Tomislava Katanovića, kako zbog lošeg financijskog poslovanja Učilišta i loše financijske situacije u gradskoj blagajni, gradska vlast razmišlja o radikalnim potezima. A to bi značilo smanjenje broja djelatnika Učilišta što bi na kraju, kažu, moglo dovesti i do njegovog zatvaranja.

Zamjenik križevačkog gradonačelnika Tomislav Katanović ovaj potez oporbe komentirao je kao nedostatak medijske pozornosti jer će se, kako kaže, o tome ionako raspravljati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

– Razloga za zabrinutost nema. Nema govora o zatvaranju Učilišta, no ima o unapređivanju, preseljenju u novouređene prostore i racionalizaciji poslovanja. S obzirom da je Država već dugi niz godina u recesiji i nedostaje domaćih i stranih investicija, u takvoj situaciji i potražnja za uslugama Pučkog učilišta u značajnom je opadanju. To je rezultiralo padom prihoda već spomenute ustanove. Gradska vlast poduzela je do sada niz mjera štednje, a isto je i zatraženo od svih gradskih korisnika, točnije ustanova – pojasnio nam je Katanović te dodao da je zato i ravnateljica Učilišta Melita Habdija predložila određene mjere kojima bi se troškovi poslovanja uskladili s potražnjom i stanjem na tržištu.

Prema njegovim riječima, predsjednici svih političkih opcija koje participiraju u Gradskom vijeću upoznati su s tom činjenicom i stanjem i bez suglasnosti Gradskog vijeća po pitanju Pučkog otvorenog učilišta neće biti poduzete nikakve radnje.(GP)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Petar
Petar

Pročitajte Podravski list, dva članka o križevačkim hoštaplerima na vlasti, valjda će to Državno odvjetništvo pošteno odraditi svoj posao… i pozdravite baku iz Zaistovca 🙂

Petar
Petar

🙂 pozdravi baku iz Zaistovca…

Petar
Petar

Kaj je gospodo vukovi, terijeri, pitbulli i ostali. Kaj se čeka s komentarima, popapala maca jezika? Jel imate stabilnu vlast u gradu? E jesu vam ga smjestili s guza 🙂

free
free

drugovi….polefko kak bi Presvetli rekao. Glasovi se broje na izborima. A na izborima znate kako prolazite. Polako s rušenjem. Badava ste vi dernečili u Erdovcu kad vas baka iz Zaistovca je j* za suhu šljivu.

Znalac
Znalac
Danas su se na neformalnom druženju i kako smo čuli slavljeničkom (rođendanskom) ručku, sastali neki od križevačkih gradskih vijećnika iz oporbenih stranaka. Vrlo je zanimljiva činjenica to, što je među njima bio i jedan vijećnik iz sadašnje vladajuće koalicije. Neki kažu kako je tamo već sve dogovoreno i pripremljeno za rušenje Hrga i sadašnje gradske vlasti. Kako bilo da bilo jedino što je sto posto sigurno je to, da je taj jedan (ili neki drugi) vijećnik, prevaga u gradskom vijeću jer je sada omjer 11 – 10, a mogao bi vrlo lako postati 10-11, što bi bitno otežalo ovako bahato… Više »
Petar
Petar
Tomek jel muka, ha? Kaj bu sad gazda rekel, bu opet ujutro popizdil, a onda se zna da budu vuk i pitbull dobili z nogom u guzicu i opet na onaj kratki povodnik. Jes je*ena ova gradska oporba, tek pomisliš kak su se primirili i kak budu prestali, a oni ti ovako spuste. Kak je ono rekel Hrg neki dan, jel bilo “tresem se od straha” ili nekaj takvoga, pa kad sam videl sliku na Picigovom profilu i tko je sve na okupu, mislim da bi mu bilo vrijeme da se počne tresti… a jes` nezgodna ova gradska komunjara, što… Više »