Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Križevački SDP zabrinut zbog mogućeg gašenja kultne ustanove

prvaradionicasiklos_04_POU_pucko_EU_projekt

Zbog bojazni da bi Križevci mogli ostati bez Pučkog otvorenog učilišta, članovi Gradskog odbora SDP-a Križevci predložili su predsjedniku križevačkog Gradskog vijeća tematsku sjednicu, točnije samo jednu točku dnevnog reda, a to je „Problematika Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima“.

Na taj korak potaknula ih je, kako piše u priopćenju, izjava zamjenika križevačkog gradonačelnika Tomislava Katanovića, kako zbog lošeg financijskog poslovanja Učilišta i loše financijske situacije u gradskoj blagajni, gradska vlast razmišlja o radikalnim potezima. A to bi značilo smanjenje broja djelatnika Učilišta što bi na kraju, kažu, moglo dovesti i do njegovog zatvaranja.

Zamjenik križevačkog gradonačelnika Tomislav Katanović ovaj potez oporbe komentirao je kao nedostatak medijske pozornosti jer će se, kako kaže, o tome ionako raspravljati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

– Razloga za zabrinutost nema. Nema govora o zatvaranju Učilišta, no ima o unapređivanju, preseljenju u novouređene prostore i racionalizaciji poslovanja. S obzirom da je Država već dugi niz godina u recesiji i nedostaje domaćih i stranih investicija, u takvoj situaciji i potražnja za uslugama Pučkog učilišta u značajnom je opadanju. To je rezultiralo padom prihoda već spomenute ustanove. Gradska vlast poduzela je do sada niz mjera štednje, a isto je i zatraženo od svih gradskih korisnika, točnije ustanova – pojasnio nam je Katanović te dodao da je zato i ravnateljica Učilišta Melita Habdija predložila određene mjere kojima bi se troškovi poslovanja uskladili s potražnjom i stanjem na tržištu.

Prema njegovim riječima, predsjednici svih političkih opcija koje participiraju u Gradskom vijeću upoznati su s tom činjenicom i stanjem i bez suglasnosti Gradskog vijeća po pitanju Pučkog otvorenog učilišta neće biti poduzete nikakve radnje.(GP)

wpDiscuz