Kalnik: Šteta od oluje veća od 1,3 milijuna kuna

Kalnik - nepogoda

Općina Kalnik proglasila je elementarnu nepogodu za 30. srpnja, kada su olujno nevrijeme i poplave poharale Koprivničko-Križevačku županiju, a možda ponajviše križevačko i potkalničko područje.

Prema riječima načelnika Općine Kalnik Mladena Kešera, tuča i jak vjetar nanijeli su ogromne štete na poljoprivrednim usjevima i nasadima na području cijele Općine. Prema prvim procjenama nevrijeme je uzrokovalo štetu oko milijun i tristo tisuća kuna. No stvarna šteta tek čeka procjenu jer je Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta ovih dana bilo na terenu zbog utvrđenja situacije.

– Prema mojem mišljenju, počinjena šteta zbog jakog vjetra i tuče može se zbrajati u milijunima. Nadamo se da će Koprivničko-križevačka županija shvatiti muku mještana našeg kraja, stoga očekujemo pomoć od župana Korena kako bi se oštećenima nadoknadila šteta za usjeve koje tijekom cijele godine uzgajaju, a u kratkom su roku ostali bez većine. Općina je sada krenula sa sanacijom prometnica – istaknuo je načelnik Općine Kalnik, Mladen Kešer.

Podsjetimo, zbog olujnog nevremena protekle srijede, županijski centar 112 i vatrogasne službe imali su pune ruke posla. Jak vjetar nosio je krovove, rušio stabla na prometnice, a izbio je i požar uzrokovan udarom groma u obiteljsku kuću u Đurđevcu.

Najviše je ipak bio pogođen križevački kraj, čemu svjedoče ove milijunske štete nastale u Općini Kalnik. (GP)

Vezano

Komentari su zatvoreni.