Protiv trojca koji je oštetio križevački Centar za reprodukciju u stočarstvu stigle optužnice

stop_policija_kontrola_prometaVARAŽDIN – Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv tri osobe u dobi od 39, 49 i 69 godina, zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a kako doznajemo, radi se o nizu kriminalnih djela otkrivenih lanjskoga lipnja u križevačkom Centru za reprodukciju u stočarstvu.

Optužnicom se prvookrivljenog direktora trgovačkog društva i drugookrivljenu organizatoricu proizvodnje u toj tvrtki, za koje su mediji objavili da se radi o Antoniu Oraku i Ivanki Majić Balić, tereti da su od listopada 2011. do travnja prošle godine u više navrata izvezli jednoj tvrtki u Bosni i Hercegovini biološki materijal. Kako je lani bilo objavljeno, izvozili su sjeme rasnih bikova, a kako optužnica sada potvrđuje, to su učinili u znatno većim količinama nego što su naveli u izvoznim dokumentima i računima, i to u vrijednosti od preko 370 tisuća kuna. Osim na taj način, optuženi su Centar za reprodukciju oštetili u još jednom slučaju.

Prvookrivljenog Oraka i trećeokrivljenog 69-godišnjaka tereti se da su kao direktori Centra tijekom 4 i pol godine dozvoljavali da se na trošak tvrtke pružaju usluge smještaja i hranidbe 19 konja u vlasništvu konjičkog kluba čiji je predsjednik bio Orak. Račun koji nikada nije isporučen klubu bio bi težak oko 600 tisuća kuna. Antonio Orak optužen je za još dva slučaja u kojima je štetu učinio kao predsjednik konjičkog kluba; u prvome dao je jednoj osobi na besplatno korištenje klupsko vozilo, što je klub tijekom četiri godine koštalo 250 tisuća kuna. U drugoj pak malverzaciji Orak će odgovarati za plaćanje 380 tisuća kuna s računa konjičkog kluba za fiktivnih 340 tona sijena i slame, koji nikada nisu ni kupljeni ni isporučeni.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Ivan piše:

    Lažni branitelji

Komentari su zatvoreni.