Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Tražit ćemo smjenu! Hrg: Tresem se od straha!

Branko_Hrg_Glas_Podravine_2014

– Ostavljamo gradskoj vlasti vremena do Nove godine. Ukoliko do tada ne počnu ozbiljno raditi u interesu građana Križevaca, zatražiti ćemo njihovu smjenu i raspisivanje izbora – poručili su predstavnici križevačkih oporbenih stranaka i nezavisni vijećnici.

Gradonačelnika Branka Hrga (HSS) optužili su da vodi Križevce bez plana, znanja i vizije. Kao primjer su izdvojili Rješenje Ureda državne uprave kojim su utvrđene nepravilnosti u imenovanju Gradskog izbornog povjerenstva i poništene sve njegove odluke, lošu gospodarsku situaciju, odustajanje od projekata, turističku nerazvijenost…

Nezadovoljni su i stanjem gradskih financija. Manjak u proračunu od 10,6 milijuna kuna, naglašavaju, dodatno je povećan zaduženjem za 7,9 milijuna kuna kojim će se „zakrpati rupe“.

– Sredstva za jačanje gospodarstva smanjena su rebalansom za 43 posto, a izdavanja za poljoprivredu za 60 posto. Žalosno je što sve HSS radi svojim najvjernijim glasačima, ljudima koji teškom mukom rade i žive na selu – istaknuo je Ivan Majdak, predsjednik križevačkog SDP-a.

Gradonačelnik Hrg odlučno je demantirao sve navode, a sarkastično se osvrnuo se i na najavu zahtjeva o njegovoj smjeni.

– Tresem se od straha. Križevci imaju stabilno vijeće i jasnu politiku. Uz sve što operativno radimo, pripremamo čitav niz programa za financiranje iz EU fondova, čekamo parlamentarne izbore i vladu koja će znati provoditi programe. Gospodarstvo se pokreće prvenstveno s državne razine – poručio je Hrg.

Naglasio je da su Križevci su jedan od rijetkih gradova koji ima Strategiju razvoja 2013. – 2018., financiranu iz EU projekta. Ista je, kaže, jednoglasno usvojena na Gradskom vijeću, a pretpostavlja da je oporba zaboravila na tu činjenicu. Branko Hrg samo se nasmijao na njihove navode

Dodaje da su Križevci prvo polugodište završili sa 2,5 milijuna plusa, što znači da se za toliko smanjuje investicijski deficit i to mjerama štednje. Navodi i kako investicijski ciklus nije izostao, a oporbu poziva da prošeću gradom i okolicom te se tako uvjere u brojne radove koji se provode ili pripremaju.

– Jedini program koji Kukuriku ekipi ovdje, pojačanoj s otpadnicima iz HDZ-a, ide od ruke jest laganje. Zavidni su jer pozicija HSS-a unutar buduće pobjedničke koalicije jača, a samim time i pozicija Križevaca, ali i čitave regije – smatra Hrg.

wpDiscuz