Više kriminala, manje prometnih nesreća…

stop_policija_kontrola_prometaKOPRIVNICA – Na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj zbrojeni su i pokazatelji sigurnosti za prvu nam polovicu godine; u području kriminaliteta izdvaja se podatak prema kojem su policajci do kraja polugodišta zabilježili za petinu više slučajeva nego lani. Porast iznosi točno 22%.
– Ukupno je ove godine bilo 772 kaznena djela. Gledajući po strukturi najveći je porastu dijelu zlouporabe opojnih droga, 149 kaznenih djela smo zabilježili u pola godine, naveo je glasnogovornik Dražen Laljek.

Brojem od 53 prometne nesreće lipanj je zabilježio njihov pad u odnosu na prethodna dva mjeseca, te se tako pridružio trendu koji bilježi cijelo polugodište.
– Na godišnjoj razini imamo pad broja prometnih nesreća za 8%; ove godine ih je bilo jedna manje od 300, dakle 299, a što se tiče stradavanja pak – potpuno jednak broj, 180 prošle godine, 180 ove godine, izvijestio je.

Nakon svibnja, u kojem su čak tri sudionika nesreća izgubila živote, izjednačen je s prošlogodišnjim prvim polugodištem i broj poginulih na cestama. A što se tiče broja alkoholiziranih sudionika u prometu, Laljek je kazao da je prosjek ove godine 12%, što je više nego u istom razdoblju prethodne godine, kada je taj postotak iznosio 10,8; dakle alkoholiziranost sudionika u prometu ove godine je nešto veća.

Također, 2014-ta nam je donijela, vele brojke, značajan pad brojki iz područja kršenja javnog reda i mira.
– Na godišnjoj razini imamo pad od 24%, dakle gotovo četvrtina manje narušavanja javnog reda i mira ove godine nego je to bilo prethodne, a veseli podatak da u tom padu najviše participiraju prekršaji s obilježjem nasilja, prekršaji drskog ponašanja i tučnjava, istaknuo je Laljek.

Na kraju policijske statistike dolaze i požari; njih je ove godine izbilo 28, što je prema lanjskih 36 pad od 20-tak posto.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.