IPA i nadalje okrenuta razvoju turizma

Ivan_HamonajecKRIŽEVCI – Potpisan Ugovor o subvenciji za projekt ‘Biciklom od Balatona do Jadrana’, kojem je tamošnja lokalna samouprava glavni korisnik, a Europska unija kroz IPA Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska sufinancira ga s 85% ukupne vrijednosti, koja iznosi 925 tisuća eura. Uz predstavnike mađarskog projektnog partnera iz Općine Balatonszemes, potpisivanju je prisustvovao voditelj Zajedničkog tehničkog tajništva IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska dr. Márton Szűcs, koji je pohvalio dosadašnje sudjelovanje domaćina, te najavio da će uskoro krenuti novi niz natječaja. I oni će, najavio je Szucs, imati naglasak na razvoju turizma u pograničnoj regiji.

– Sada u IPA prekograničnom programu imamo 162 projekta vrijedna 54 milijuna eura. Treba svakako reći da polovica tog iznosa ili oko 26 milijuna eura namijenjena projektima u turizmu. Sada polako završavamo ovaj ciklus projekata i već planiramo novi, koji će biti na raspolaganju od iduće godine, a cilj će ponovno biti razvoj pretpostavki za kontinentalni turizam. Nadamo se da ćete i u njima uspješno sudjelovati kao i u dosadašnjima, najavio je dr. M. Szűcs.

Partner na projektu je mađarska općina Balatonszemes, dok ga kao pridruženi partneri podržavaju Koprivničko-križevačka županija, Sportsko-biciklistička udruga mađarskog grada Marcalija te križevačka Turistička zajednica. Gotovo dvije trećine ukupne vrijednosti projekta, ili oko 600 tisuća eura završit će u Križevcima, koji će tako obnoviti oko dva kilometra biciklističkih staza, te još toliko ih izgraditi, kao i četiri odmorišta za bicikliste, parkiralište i vidikovac.Osim tih glavnih u planu je još niz sporednih koristi – ulaganje u razvoj staza za brdski biciklizam, priprema karte staza, izradu GPS softvera te druge.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.