Gradska uprava lansirala dvije e-usluge za građane – komunalne probleme prijavite online putem ‘Sustava 48’

Sustav_48_gradska_uprava_online_prijava_komunalni_problemiIz križevačke gradske uprave obavještavaju da su u sklopu njihovih sustava upravljanja kvalitetom (ISO 9001) te informacijskom sigurnošću (ISO 27001) pokrenuli projekt “e-Usluge”, kojim nastoje povećati transparentnost i učinkovitost rada gradske uprave te gradskih ustanova i tvrtki. Tom prilikom su predstavili prve dvije e-usluge za građane – “Sustav 48” za online prijavu kvarova u gradu te “e-Status” za praćenje statusa predmeta ili zahtjeva građana pri gradskoj upravi.

??????????Cilj “Sustava 48” je jednostavnija prijava i rješavanje komunalnih problema i/ili objava povratne informacije o statusu prijavljenog problema najkasnije 48 sati od trenutka prijave koju je podnio građanin.
– Na ovaj način kada građanin uoči neki komunalni problem, ne mora znati koja je služba ili tvrtka zadužena za njegovo rješavanje, već ga prijavljuje na jednom mjestu putem “Sustava 48”, ističu u gradskoj upravi, gdje su u utorak za tu svrhu potpisali sporazume s Komunalnim poduzećem Križevci, tvrtkom Radnik Plin, Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije te HEP-om.

e-Status_gradska_uprava_online_pracenje_statusa_zahtjeva_predmetaSustav “e-Status”, nastao kao posljedica uvođenja elektroničkog poslovanja u gradsku upravu, omogućava korisnicima da preko interneta prate status njihovog zahtjeva ili predmeta u urudžbenom uredu Grada Križevaca, pomoću pristupne lozinke koju su dobili pri predaji zahtjeva. Tako korisnik ima uvid u to kojem je referentu ili referentici predmet dodijeljen, kada je kreiran koji dokument te u kojoj je fazi rješavanja.
Zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović je istaknuo da su obje e-usluge razvijene unutar gradske uprave bez stvaranja ikakvih financijskih troškova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.