Aktivni svibanj i lipanj u COOR-u

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUčenici i nastavnici križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju imali su aktivnostima ispunjen svibanj i lipanj. Početkom svibnja učenici COOR-a su s učenicima Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci, smjer krojači, nastavili suradnu na projektu “Šuška” za izradu fotelja od recikliranog tekstila i drugih uporabnih predmeta od recikliranog materijala. Još zimus su COOR-ovci posjetili reciklažno dvorište u Cubincu, a prvu “šušku” izradili još na Obrtničkom sajmu prošle godine,  nakon održane radionice poduzeća Humana Nova iz Čakovca te Komunalnog poduzeća Križevci.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProšli mjesec je s učenicima krojačima izrađena još jedna šuška te nekoliko pregača od recikliranog materijala. Vrijedi spomenuti da je ovaj projekt bio prijavljen i na nagradni natječaj “Mali ekolozi – Velike nagrade!” u suradnji Emmezete i Udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka, u kojme su sudjelovali razredi iz svih osnovnih škola Hrvatske s čak 252 prijave, što znači da se u ovaj natječaj uključilo više od 5 tisuća osnovnoškolaca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATijekom svibnja stariji učenici COOR-a su sudjelovali na kreativnoj radionici za izradu naušnica od raznih perli, koju je vodila knjižničarka Tihana Doskočil. Rukotvorine su dostupne na prodaju u sklopu njihove Učeničke zadruge Križevčanci.
U sklopu Školskog preventivnog programa „Zdrav život“, učenici su zubarku, dr. Vesnu Šikač-Šanko te obavili pregled zubi.

COOR_ucenici_zubar_posjet_pregledU četvrtak 22. lipnja 2014. učenici COOR-a osvojili su 2. mjesto na Specijalnoj olimpijadi, u prvenstvu Hrvatske u malom nogometu u dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu. Sudjelovali su: Matija Potočić, Matija Košutić, Alen Keleković, Luka Posavec, Luka Jelušić, Antonio Žgane i Nikola Vučković, a učitelj i trener je Dario Sokač.

Specijalna_olimpijada_mali_nogomet_Podsused_COOR_2U srijedu 4. lipnja 2014. učenici COOR-a bili su na terenskoj nastavi u Koprivnici. Po dolasku u grad, prošetali su centrom i parkom te od svojih učitelja čuli sve o gradu i Koprivničko-križevačkoj županiji. Zatim je uslijedio prijem kod župana i zamjenika župana koji su ih upoznali s radom županijske uprave te prikazali kratki film „Med Dravom i gorom“. Uslijedio je posjet Muzeju prehrane “Podravka” te na kraju ručak u COOR-u Podravsko sunce.

Specijalna_olimpijada_mali_nogomet_Podsused_COOR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA COOR_Terenska_nastava_Koprivnica_zupan_1

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.