Apel za pomoć pri uređenju kuće Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUdruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci poziva na pomoć u novčanim donacijama, materijalu i uslugama za dovršetak obnove i uređenja kuće u Gundulićevoj ulici na kućnom broju 67, koju je udruga od Grada Križevaca dobila na korištenje u jesen 2012. godine.
– S obnovom smo krenuli početkom 2013. godine uz pomoć učenika Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci i njihovih mentora koji su izveli veliku većinu radova. Uključile su se brojne tvrtke i građani na čemu smo im jako zahvalni i bez čije pomoći ne bi uspjeli napraviti sve što smo napravili, istaknula je predsjednica udruge Tamara Premuš.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADo sada su zamijenili krovište i žljebove u što su se uključile tvrtke HLE-MAR, Tondach Hrvatska, Širjan d.o.o., IM-Commerce d.o.o. Jezerane i Limarski obrt „Zeko“ iz Sokolovca. Komunalno poduzeće Križevci izvelo je vodoinstalaterske i električarske radove, izmijenivši kompletne instalacije te su odvezli nekoliko kontejnera otpada bez naknade. Također će se bez naknade dobiti priključak na gradsku odvodnju. Brojna poduzeća su se uključila doniravši materijal: Radnik d.d., Cemex Hrvatska d.o.o., Bugany d.o.o. Križevci, Promid d.o.o. Križevci, S.K.I.M.T. d.o.o. Križevci, I.M.V. – trgovina d.o.o. Križevci, Elektro centar Koščević Križevci, Poljocentar Križevci, Jeklotehna TING Novi Marof, Trgoagencija Križevci, HAAS Dom d.o.o. Đurđevac, Klesarstvo Švagelj i drugi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIma još dosta posla, navode u udruzi, potrebno je postaviti sanitarije, priključiti se na javnu odvodnju, napraviti rampu i prilagoditi ulaz u kuću, riješiti grijanje, a i fasadi treba obnova. Prijavljivali su se, kažu, na natječaje te dio sredstava za obnovu i namještaj tražili kroz projekte, ali na žalost na mnogima nisu prošli: PBZ, HEP, OTP banka, Jana – voda s porukom kao ni trogodišnji program koji su prijavili na Ministarstvo socijalne politike i mladih.
– Znamo da je situacija teška i da ima ljudi koji su u težem položaju nego mi, ali i mi trebamo još malo pomoći. Obraćamo se svima koji u ovoj situaciji mogu izdvojiti koju kunu za druge, jer bi nam za završetak radova i opremanje trebalo oko 40 tisuća kuna, navodi Premuš.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANakon uređenja prostor će se koristiti za rad s članovima udruge, najviše s mladima s mentalnom retardacijom koji su završili svoje obrazovanje i za njih nema sustavne državne skrbi i koji, osim aktivnosti u udruzi, nemaju drugih sadržaja u kojima sudjeluju. Radna okupacija u vidu rada na vrtu i dvorištu se provodi već drugu godinu, što se vidi po lijepom održavanom vrtu iza kuće. Potrebno je što prije radove izvesti do kraja jer u kući nema sanitarnog čvore niti pitke vode, pa se za sada tamo mogu zadržavati kratko vrijeme.
Sve informacije se mogu dobiti na broj mobitela 098/168 24 18 kod predsjednice Premuš, a donacije se primaju na žiro-račun Udruge otvoren u Privrednoj banci Zagreb IBAN: HR3423400091100024334; OIB: 81350884382.

20 godina CSF
Vezano
6 komentara
  1. gonzo piše:

    za te novce su udruzi trebali donirati objekt u koji ne treba uložiti još hrpu novaca

  2. križevancije piše:

    Za vašu informaciju , na dijelu kat. čest. br. 1722, k.o. Križevci je važećim Generalnim urbanističkim planom Križevaca (GUP) PLANIRANA buduća prometnica (koja treba imati širinu koridora barem 8,5 m ) za buduće za budući Detaljni plan uređenja Kosov breg – jug ” , koji je isto propisan u GUP-om Križevaca . Sad – ili Grad ne zna da im po toj parceli ide planirana prometnica za buduće građevinsko područje na Kosovom bregu , ili misle tu prometnicu izbrisati iz GUP-a ( a ta promjena u košta ) ili …….? Ili se naprosto pogodovalo obitelji Špoljar da se riješe gradilišta i stare kuće jer po već spominjanom GUP-u se za tu parcelu nije mogla izdati dozvola za gradnju , ni za rekonstrukciju postojeće kuće – JER JE SUPROTNO NAMJENI ODREĐENOJ GUP-OM . Pa Grad kupi parcelu sa kućom , daruje nekoj udruzi , bez dozvole ili – bilo kojeg akta o građenju se radi rekonstrukcija kuće i potroši se novaca i novaca – a tu je i dalje prostorno-planski PLANIRANA prometnica i ulica za ulaz u , nikad dočekan, Detaljni plan “Kosov breg – jug” . Po svojoj , valjda naivnoj zdravoj logici, ja cijelu logiku ove priče naprosto ne lovim!!!
    Drugim riječima, ako će tuda prolaziti gradska ulica i cesta , onda je ta kuća , ili njezin dio , planirana za rušenje, pa će Grad sam od sebe istu kuću “otkupiti” A vi sad , dragi moji trošite novce u građevinu za koju nije dobiveno Rješenje niti Potvrda za tu rekonstrukciju …

  3. Danijel piše:

    Ako treba pomoć u građevinskim radovima svih tipova slobodno me kontaktirajte ! Sa poštovanjem!

  4. Građanin piše:

    Je stari moj, em je to bil malo vekši “izborni” dil gospona Hrga… samo kaj se o tome ne pripoveda puno, ima neko ko mu to u gradskom vijeću još mora odraditi… 🙂

    1. javno_dostupni piše:

      Ako se već nešto pokušava insinuirati, onda jasno i glasno možete navesti podatke koji su javno dostupni i lako provjerljivi. Vrlo se lako provjeri da na čestici 1722, k.o. Križevci, je kao vlasnik upisan Grad Križevci, a uvidom u povijesno stanje stoji da je prijašnji vlasnik bio Damir Špoljar.
      Sve ostale špekulacije mogu predstavljati stvari u nadležnosti USKOKa, iako osobno mislim da za to nema temelja jer Grad, nakon prethodne suglasnosti Gradskog Vijeća, smije kupovati nekretnine od privatnih osoba, a dotična nekretnina nije niti preplaćena (nisam procjenitelj pa se možda i varam).

  5. gonzo piše:

    kolko je grad platil tu kuću 600-700 tisuća kuna,nekaj tu ne štima, za te novce su mogli zgradu kupiti a ne darivati trošnu kućicu

Komentari su zatvoreni.