Stanje sigurnosti obilježila tri poginula na cestama

stop_policija_kontrola_prometaPODRAVINA I PRIGORJE – Stanje sigurnosti u Podravini i Prigorju tijekom svibnja obilježila su čak tri izgubljena života u prometu, te u dosadašnjem tijeku godine najveći broj stradalih na cestama, kao i broj kaznenih djela iz područja kriminaliteta. Na početku redovne mjesečne konferencije za novinare glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek izdvojio je upravo činjenicu da do petog mjeseca nije bilo poginulih u prometu, a onda tijekom 20 dana svibnja na cestama su smrtno stradale čak tri osobe.
– Tako da smo zabilježili jedan broj prometnih nesreća, a i broj nastradalih u njima kakav nismo imali duže razdoblje. 67 prometnih nesreća, ukupno je nastradalo 45 osoba, na žalost tri osobe su i smrtno stradale, sažeo je D. Laljek.

U nadzorima prometa zapisan je 891 prekršaj, ili svakoga dana njih skoro 29, a tijekom svibnja policajci su primili na triježnjenje 50 pijanih vozača. Što se kriminaliteta tiče, u svibnju upisani broj kaznenih djela dvostruko je veći nego primjerice u siječnju, a povećan je i u odnosu na duži rok.
– U dijelu kriminaliteta zabilježili smo u svibnju 179 kaznenih djela i to je broj kakav nismo zabilježili već duži niz mjeseci, razrješenost je nešto veća od 82%, materijalna šteta je nešto veća od dva milijuna kuna. Gledajući teritorijalno ovaj put najveći broj kaznenih djela zabilježen je na području Križevaca, njih 84, naveo je glasnogovornik Laljek.

U odnosu na prošlu godinu, već dosadašnji tijek 2014-te tako pokazuje za petinu više zabilježenih kaznenih djela, naveo je policijski glasnogovornik, te dodao da se pri tome ističu područja zlouporabe droga i maloljetničke delikvencije. Za razliku od tih brojki svibanj je nastavio povoljan niz u rubrici požara, kojih se dogodilo svega dva, te jedna eksplozija plina u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. A da bi turistička sezona mogla biti uspješnija od lanjske govori podatak da je u nadzoru državne granice zabilježeno 30% više prelazaka putnika nego prije godine dana.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.