Križevački izviđači na ‘Stoljetnom izviđačkom srcu Koprivnice’

Zborovanje_izvidjaci_savez_zupanije_1Od 23. do 25. svibnja 2014. u Koprivnici je održano 10. zborovanje Saveza izviđača Hrvatske pod nazivom “Stoljetno izviđačko srce Koprivnice” na kojem se okupilo 900 izviđača iz cijele Hrvatske, među kojima i Odred izviđača Kalnik iz Križevaca. Među mnogobrojnim aktivnostima održana je mini-olimpijada koju čine isključivo izviđačke discipline, poput dizanja i spuštanja šatora, zatim vezanje čvorova i signalizacija te sportske igre, kao što su štafete, poligoni i timske igre, uz orijentacijski kros za izviđače svih dobnih skupina. Izviđači su snage također odmjerili u mega stolnom nogometu i američkom graničaru te scoutballu – tradicionalnoj izviđačkoj igri spretnosti, brzine i nadmudrivanja protivnika.

Zborovanje_izvidjaci_savez_zupanije_2Organizator zborovanja je Savez izviđača Koprivničko-Križevačke županije, koji čine odredi izviđača Kamengrad i Bijeli Javor iz Koprivnice, Picoki iz Đurđevca te Kalnik iz Križevaca.
– Nakon što su podijeljene nagrade najboljima, izviđači su iz naše županije otišli puni dojmova, bogatiji za nova prijateljstva te upoznavanje još jedne sredine, njezine povijesti i sadašnjosti, istaknuo je dopredsjednik županijskog saveza Stjepan Vrhovec-Stiv.

Vezano

Komentari su zatvoreni.