Tamburaški orkestar osvojio zlatnu plaketu u Osijeku

Tamburaski_orkestar_Glazbene_skole_Alberta_Strige_KrizevciDodjelom nagrada stručnog povjerenstva i posebnih priznanja, u nedjelju je u Osijeku završen trodnevni, ove godine 37. Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe. Natjecavši se u kategoriji juniorskih orkestara, Tamburaški orkestar Glazbene škole “Albert Štriga” Križevci, pod ravnanjem profesora Igora Kudeljnjaka, osvojio je zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića, kao i Mlađi tamburaški orkestar TD “Ferdo Livadić” Samobor te Tamburaški orekstar Udruge “Festival bunjevačkih pisama” Subotica. U istoj kategoriji srebrna plaketa pripala je TO “Krsto Odak” Drniš, dok su brončane plakete dobili TO “Tomo Šestak” Koprivnica i TO KUD-a “Tamburica” Staro Petrovo Selo.

Nagrađeni su i dječji tamburaški orkestri, pa su u toj kategoriji zlatnu plaketu “Tambura Paje Kolarića” dobili TO “Kontesa Dora” i TD “Dora Pejačević” Našice te Požeški tamburaški orkestar, dok su srebrne plakete osvojili TO KUD-a “Branimir” Nin, Dječji subotički tamburaški orekstar, Dječji orkestar “Pajo Kolarić” Osijek i TO GŠ “Franjo Kuhač” Osijek.
U kategoriji seniorskih orkestara zlatne plakete “Tambura Paje Kolarića” pripale su TO KUD-a “Gaj” Zagreb, Vipavskim tamburašima (Slovenija) i Županijskom tamburaškom orkestru “Stjepan Bujan Stipić” iz Čakovca, dok je Subotički tamburaški orkestar (Srbija) dobio srebrnu plaketu.

Plaketa “Josip Andrić”, koju dodjeluje Hrvatsko društvo skladatelja za najbolju praizvedbu, dodijeljena je TO KUD-a “Gaj” Zagreb – za “Prazničnu raspodiju” Zdravka Šljivca, dok je plaketa “Zlatna dirigentska palica” ovogodišnjeg Festivala pripala najuspješnijem dirigentu – to je Neža Žgur, dirigentica “Vipavskih tamburaša”.
Plaketa “Zlatni glas”, za najbolju vokalnu izvedbu završila je u rukama legendarne Vere Svobode, i to za izvedbu pjesme Julija Njikoša “Tri ruže”, uz pratnju TO KUD-a “Branimir” Nin.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.