Međunarodni dan knjige ispunjen programima do dugo u Noć knjige

PUBLIKA_Multimedijski_kulturni_centar_KrizevciPovodom Dana Grada, Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te u Noći knjige, Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva večeras u 19:30 sati u Multimedijski kulturni centar na predstavljanje nakladničke djelatnosti Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj iz Pečuha uz prigodnu izložbu „Knjige ne poznaju granice“. Na predstavljanju će sudjelovati István Blazsetin i Szilveszter Bálity. Noćni program završava dvosatnom projekcijom igranog filma „Fahrenheit 451“, koja počinje u 21 sat.

Ranije istoga dana, još u podne, učenici osnovnih škola održat će na Dječjem odjelu knjižnice čitanje odabranih tekstova na temu “Legende o Kalniku”, uz izradu bookmarkera. Od 18 sati u MKC-u će se održati svečanost obilježavanja 5. rođendana Bibliobusa i 7. rođendana Knjižničnog stacionara u Velikom Ravnu. U programu, koji počinje u 18 sati, sudjeluju učenici PŠ Veliki Raven, PŠ Vojakovački Osijek (OŠ Ljudevita Modeca Križevci) i OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno.

Obilježavanju se pridružuje i Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci, u školskoj knjižnici od 19 sati putopisnim programom “Putujemo kroz noć knjige”, koji će predstaviti Linda Gajski (1.h), Martin Šurina (1.c) i Luka Baričević (3.a). Kao glavni gost predavač najavljen je Robert Pašičko, s temom “Prvi puta na Velebitu ili Kako sam se zakačio za planine”, prvonagrađenim putopisom na Pinklecfestu 2012. Pašičko je ujedno i autor bloga “Robert u Egiptu”, a govorit će o svojim putovanjima te o tome kako i zašto napisati dobar putopis. Program je otvoren za sve građane.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.