U subotu koncert Drvoreda i Luke Belanija za 9. rođendan portala

Drvoredi_i_Luka_A3_Zatvaranje 10. Culture Shock Festivala i 9. rođendan nezavisnog portala Križevci.info – najbolji su povod za sutrašnji koncert zagrebačkog benda Drvored i križevačkog kantautora Luke Belanija u Klubu kulture! Drvored čine fantastično dobro raspoložena devetorka s instrumentima poput violine, flaute, saksofona, akustične i električne gitare, harmonike, bubnja i kontrabasa, čiji siloviti šarm francuske šansone ujedinjen s energijom balkanske nostalgije garantira odličnu i rasplesanu zabavu. Kao dobri domaćin, Luka Belani će otvoriti večer i publici dati uvid u najnovije radove koje priprema za treći studijski album. Vrata Kluba kulture se otvaraju u 21 sat, a ulaz košta 25 kuna.

Drvored_bend_ZagrebDrvored čini devetoro glazbenika koji dolaze iz raznih dijelova Hrvatske, te jedan član iz Francuske. Zajedno počinju svirati 2010. te ubrzo stvaraju specifičan prepoznatljiv zvuk. Improviziranjem i spontanošću, te raznim osobnim utjecajima (balkan, rock, punk, jazz, ska, etno…) nastaje stil koji spaja siloviti šarm francuske šansone s energijom balkanske nostalgije. Zahtijevaju od sebe originalne skladbe uz izazov da se u njima suočavaju hrvatski i francuski jezik, bez gubitka spontanosti i suvislosti, a najviše od svega vole rasplesati publiku. Svirali su po cijeloj Hrvatskoj, pa i izvan nje. U rujnu 2013. sudjeluju na kompilaciji “Bistro na rubu šume” koja svake godine okuplja razne bendove iz cijele regije.

Luka_Belani_by_Martin_TurkDomaćoj publici mladog hrvatskog kantautora ne treba posebno najavljivati. Iza njega su dva dugosvirajuća nosača zvuka, nekoliko EP izdanja, više turneja po Njemačkoj, Engleskoj i drugim europskim zemljama, a gotovo da nema kluba u Hrvatskoj gdje nije nastupio. Između priprema trećeg studijskog albuma i nove turneje po Njemačkoj svraća u rodne Križevce dati svoj obol zatvaranju 10. Culture Shock Festivala i proslavi 9. rođendana nezavisnog portala Križevci.info.

klub_kulture_450Dobitnice nagradne igre koje su osvojile besplatni upad na subotnji koncert:
1. Sanja Vujić
2. Nikolina Novosel
3. Marija Balen
4. Tara Golubić
5. Ozana Jurić
6. Petra Čvek
7. Sandra Čvek
8. Martina Plavšić
9. Karla Rogožar

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.