U subotu koncert Drvoreda i Luke Belanija za 9. rođendan portala

Drvoredi_i_Luka_A3_Zatvaranje 10. Culture Shock Festivala i 9. rođendan nezavisnog portala Križevci.info – najbolji su povod za sutrašnji koncert zagrebačkog benda Drvored i križevačkog kantautora Luke Belanija u Klubu kulture! Drvored čine fantastično dobro raspoložena devetorka s instrumentima poput violine, flaute, saksofona, akustične i električne gitare, harmonike, bubnja i kontrabasa, čiji siloviti šarm francuske šansone ujedinjen s energijom balkanske nostalgije garantira odličnu i rasplesanu zabavu. Kao dobri domaćin, Luka Belani će otvoriti večer i publici dati uvid u najnovije radove koje priprema za treći studijski album. Vrata Kluba kulture se otvaraju u 21 sat, a ulaz košta 25 kuna.

Drvored_bend_ZagrebDrvored čini devetoro glazbenika koji dolaze iz raznih dijelova Hrvatske, te jedan član iz Francuske. Zajedno počinju svirati 2010. te ubrzo stvaraju specifičan prepoznatljiv zvuk. Improviziranjem i spontanošću, te raznim osobnim utjecajima (balkan, rock, punk, jazz, ska, etno…) nastaje stil koji spaja siloviti šarm francuske šansone s energijom balkanske nostalgije. Zahtijevaju od sebe originalne skladbe uz izazov da se u njima suočavaju hrvatski i francuski jezik, bez gubitka spontanosti i suvislosti, a najviše od svega vole rasplesati publiku. Svirali su po cijeloj Hrvatskoj, pa i izvan nje. U rujnu 2013. sudjeluju na kompilaciji “Bistro na rubu šume” koja svake godine okuplja razne bendove iz cijele regije.

Luka_Belani_by_Martin_TurkDomaćoj publici mladog hrvatskog kantautora ne treba posebno najavljivati. Iza njega su dva dugosvirajuća nosača zvuka, nekoliko EP izdanja, više turneja po Njemačkoj, Engleskoj i drugim europskim zemljama, a gotovo da nema kluba u Hrvatskoj gdje nije nastupio. Između priprema trećeg studijskog albuma i nove turneje po Njemačkoj svraća u rodne Križevce dati svoj obol zatvaranju 10. Culture Shock Festivala i proslavi 9. rođendana nezavisnog portala Križevci.info.

klub_kulture_450Dobitnice nagradne igre koje su osvojile besplatni upad na subotnji koncert:
1. Sanja Vujić
2. Nikolina Novosel
3. Marija Balen
4. Tara Golubić
5. Ozana Jurić
6. Petra Čvek
7. Sandra Čvek
8. Martina Plavšić
9. Karla Rogožar

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.