Gimnazijalci na međunarodnom školskom natjecanju iz matematike

Klokan_bez_granica_natjecanje_matematika_IMG_9628Učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i ove su godine sudjelovali na međunarodnom matematičkom natjecanju “Klokan bez granica”, koje je održano 27. ožujka 2014. u Velikoj vijećnici grada Križevaca. Ukupno 39 Križevčana je u kategorijama cadet, junior i student rješavalo 24 zadatka u 75 minuta, istovremeno s vršnjacima iz cijele Hrvatske.
– Učenici su imali odličnu motivaciju, a ta je da odmjere snage među svojim vršnjacima i pokažu ostalima kako se snalaze u nestandardiziranim, logičkim matematičkim zadacima koji nisu zastupljeni u redovnoj nastavi matematike, istaknula je jedna od organizatorica, profesorica Željka Širola.

Klokan_bez_granica_natjecanje_matematika_IMG_9629Udruga “Klokani bez granica” međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre – natjecanja “Matematički klokan” koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.
Svake godine broj natjecatelja je sve veći.

Klokan_bez_granica_natjecanje_matematika_IMG_9631Prošle se godine natjecalo više od sedam milijuna učenika u 58 zemalja Europe, Amerike, Afrike i Azije što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem svijeta. U Hrvatskoj je natjecanje održano u 414 osnovnih i 82 srednjih škola u svim županijama. Uz profesoricu Širola, u križevačkoj gimnaziji suorganizator je bio i profesor Ratko Višak. Rezultati natjecanja se očekuju krajem svibnja.

Klokan_bez_granica_natjecanje_matematika_IMG_9627

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.