Obilježen Međunarodni dan osoba s Down sindromom

P3210040_Down_Sidrom_osobe_medjunarodni_danUdruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci obilježili su krajem prošlog tjedna Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom. U četvrtak 20. ožujka je u holu Centra organizirano predavanje na temu “Širenje svijesti i širenje potpore”, na kojem su gostovale Ana Ivančan, defektolog i stručni suradnik-savjetnik u OŠ Ljudevita Modeca,  Gordana Ščetar, profesor iz OŠ Sveti Petar Orehovec te Kristina Kranjčević, defektolog i specijalistica rane intervencije u edukacijskoj rehabilitaciji.
– Predavanju su prisustvovali roditelji osoba s Down sindromom, predstavnici udruga, institucija i zainteresirani građani. Predavanje je bilo zanimljivo, a svi prisutni su se mogli uključiti sa svojim pitanjima, istaknula je predsjednica udruge Tamara Premuš.

P3200004_Down_Sidrom_osobe_medjunarodni_danU petak 21. ožujka, na sam Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom održano je primanje kod dogradonačelnika Tomislava Katanovića, gdje se razgovaralo o integraciji osoba s Down sindromom u zajednicu u kojoj žive te o problemima sa kojima se susreću roditelji ove djece i mladih. Istaknuto je da će udruga kontinuiranim radom nastojati i ovoj generaciji polaznika Centra, nakon njihovog obrazovanja, pružiti kvalitetne aktivnosti.
– Na gradskoj tržnici smo izložili radove nastale u kreativnim radionicama, a našim sugrađanima smo, za njihove dobrovoljne priloge, dijelili suncokrete koji su zaštitni znak osoba s Down sindromom, navela je predsjednica Premuš, napomenuvši da su se i neki od članova aktivno uključili u kampanju šarenih čarapa.

P3210031_Down_Sidrom_osobe_medjunarodni_dan P3210038_Down_Sidrom_osobe_medjunarodni_dan

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.