Počelo ‘Promicanje istine o Domovinskom ratu’

Domovinski_ratPODRAVINA I PRIGORJE – U školama diljem Podravine i Prigorja policijski i vojni časnici ovih dana sudjeluju na predavanjima o Domovinskom ratu. U 10 dana o toj će temi od sudionika događanja ’90-ih učiti 2158 polaznika 95 razreda osnovnih i srednjih škola. Projekt ‘Promicanje istine o Domovinskom ratu’ provodi županijska Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rada. Osnovana su tri tima za svako od područja naše županije.
– Imam već povratnu informaciju od kolega da su djeca dobro prihvatila predavanje, izgled predavača i nadam se da će biti tako ovih dana i u ostalim školama, rekao je voditelj projekta Đuro Škvorc.

Na izlaganjima, koja traju po jedan školski sat, časnici u odorama pričaju o Domovinskom ratu, s tim da se ipak malo jači naglasak daje u Đurđevcu na 3. bojnu 105. brigade, u Koprivnici predavači više govore o 1. i 2. bojni 117. brigade, a u Križevcima o 3. i 4. bojni 117. i 15. MPOAD-u.
Đuro Škvorc je najavio da će se, nakon predavanja po školama, za osmaše organizirati kviz znanja o toj temi. Završno natjecanje planira prirediti u Koprivnici 30. svibnja, na Dana Hrvatskog sabora.(RKC)

Vezano
1 komentar
  1. presvetli piše:

    Bravo, bilo je i vrijeme

Komentari su zatvoreni.