Radionice P.O.I.N.T.-ovog projekta ‘Zelena energija u primjeni’

Zelena_energija_u_primjeni_2011-1024x682“Zelena energija u primjeni” projekt je križevačke neprofitne udruge P.O.I.N.T. namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, koji se kroz vlastiti rad i istraživanje, uz pomoć nastavnika i učitelja, upoznaju s mogućim primjenama obnovljivih izvora energije. U sklopu projekta danas od 10 sati u dvije križevačke škole, OŠ Ljudevita Modeca i Gimnaziji, stručnjaci Energetskog instituta “Hrvoje Požar” Marko Bišćan i Matija Vajdić održat će radionice na temu “Koliko energije troši moja škola?”, koje se održavaju u sklopu 10. Culture Shock Festivala.

Učenici će kroz teorijski uvod i praktični pristup naučiti izradu energetskog pregleda i izračuna potrošnje energije u školi.
– Na taj će se način učenici bolje upoznati s načinima uštede energije. Sve naučeno bit će primjenjivo i kod kuće!, istaknuo je voditelj projekta, diplomirani inženjer elektroenergetike Marko Matosović. Rezultati učeničkog rada bit će predstavljeni na tribini koja je najavljena za 22. ožujka.
Spomenimo još da realizaciju projekta sufinanciraju Hrvatska elektroprivreda i Grad Križevci, a sudjeluju sljedeće škole: OŠ Ljudevita Modeca Križevci, OŠ Vladimir Nazor Križevci, Srednja škola Ivan Seljanec Križevci, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.