Kune iz redovnog prebačene u pojačano održavanje

Dragutin_GuzalicKOPRIVNICA – Zbog ponovno smanjenih prihoda od naknada iz cijene goriva, Županijska uprava za ceste morat će kao i prošle godine preusmjeriti dio novca iz redovnog u pojačano održavanja cesta. Da nije tako, teško da bi se o trošku ŽUC-a moglo napraviti išta značajnije na podravsko-prigorskim prometnicama.
– Na temelju toga mi smo već unaprijed planirali radove pojačanog održavanja, u nekakvom opsegu od 4,5 milijuna kuna za cijelo područje županije. Naravno, to je vrlo malo novca, s kojim ne možete skoro ništa napraviti, pa smo iz sredstava redovnog održavanja izdvojili još određenu jednu količinu i proširili taj portfelj na nekih 6,5 milijuna kuna, objašnjava ravnatelj ustanove Dragutin Guzalić.

U pojačano održavanje spadaju zahvati u kojima se na pojedinoj dionici koristi više od 2000 kvadrata asfalta, a koliko će se doista posla moći platiti pokazat će javna nabava, jer je za te zahvate obavezno biranje izvođača putem raspisanih natječaja. Za redovno pak održavanje postoji okvirni 4-ogodišnji sporazum s tvrtkom PZC Varaždin, na osnovu kojega se sklapaju godišnji ugovori.
– U ovoj 2014. godini mi smo napravili, odnosno potpisali s PZC Varaždin novi ugovor, gdje smo usuglasili ta sredstva, koja će biti negdje na razini 13 milijuna kuna, veli ravnatelj Guzalić.

Zima koja ide prema kraju uštedjela je priličan novac cestarima, pa bi barem s te strane trebalo biti lakše preusmjeriti dio novca iz redovnog u izvaredna održavanja; ravnatelj Guzalić kaže da će sa spomenutih 6,5 milijuna ŽUC veće popravke moći izvesti na prometnicama u desetak lokalnih uprava, a kriterij za odabir bit će ocjene stanja kolnika.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.