Božićno euharistijsko slavlje u Grkokatoličkoj katedrali

Katedralni_pjevacki_zbor_Krizevci_Ozren_Bogdanovic_DSC_0236_Osim što će se tradicionalno služiti svete mise u križevačkim župama Sv. Ane i BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina, na blagdan rođenja Kristova svečanost Božića obilježit će se misom, tj. liturgijom sv. Ivana Zlatoustog i u križevačkoj grkokatoličkoj stolnoj crkvi. Liturgiju će u 10 sati predvoditi protojerej stavrofor Mihajlo Simunović, katedralni župnik, a pjevanje će uveličati članovi Katedralnog pjevačkog zbora pod ravnanjem Ozrena Bogdanovića.

Katedralni_pjevacki_zbor_Krizevci_Ozren_Bogdanovic_DSC_0197_Osim tradicionalnih hrvatskih, božićnih popijevki, na repertoaru zbora ove mise bizantsko–hrvatskog obreda bit će i djela Mokranjca, Čajkovskog, Verbickog i Komarevskog, obrade križevčanina Vasilija Davosira iz 1933., te ruski, kijevski i žumberački napjevi.
– Želimo sretan i blagoslovljen Božić i obilje Božjega blagoslova u 2014. godini, kada Katedralni zbor ulazi u godinu malog jubileja – 5. obljetnice postojanja, istaknuo je Bogdanović, uz tradicionalni staroslavenski poklik grkokatoličke crkve: Hristos raždajetsja, slavite Jego! – Krist se rodio, slavite Ga!

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Stojan Miščević piše:

    Blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu Novu 2014. želi Vam Vaš budući član,,,,,,,,!

  2. Brankica Knok piše:

    lijepi ste i dobro pjevajte

Komentari su zatvoreni.