Održan godišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra

GPOK_puhaci_godisnji_koncert_IMG_0286U prepunoj velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima u petak 13. prosinca 2013. u 20 sati održan je godišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Vođeni dirigentom Mariom Komazinom, koji je proslavio 15. godišnjicu vođenja orkestra, križevački puhači su odsvirali sedam skladbi među kojima su se našle koncertne, popularne, i božićne pjesme koje je izvela maturantica Glazbene škole Alberta Štrige, Natalija Kralj.

GPOK_puhaci_godisnji_koncert_IMG_0106Povijest orkestra je duga i bogata, njihovo djelovanje seže čak i u 19. stoljeće kada su postojala čak dva puhačka orkestra. Nakon što je dirigentsku palicu preuzeo prof. Mario Komazin, orkestar je počeo s usmjerenijim radom te je na mnogim natjecanjima uzeo važne i vrijedne nagrade.

GPOK_puhaci_godisnji_koncert_IMG_0131Također, orkestar je i pokretač i organizator Međunarodnog  festivala puhačke glazbe POOHfest, koji se od 2007. godine održava u Križevcima. U orkestru sudjeluju većinom amaterski glazbenici iz Križevaca i okolice, ali i učenici Glazbene škole Alberta Štrige s kojom je od svog početka orkestar povezan.

GPOK_puhaci_godisnji_koncert_IMG_0188Program:
0. Oscar Tschuor: San Carlo (koračnica)
1. Larry Clark: Resurgence
2. Jan van der Roost: Flame and glory
3. Bert Apermont: Ivanhoe

GPOK_puhaci_godisnji_koncert_IMG_02114. Aram Hacaturjan: Adagio iz suite Spartak
5. Galt McDermont: Aquarius/Let the Sunshine in
6. Shelley Hanson: Volver a la montana
7. Miljenko Prohaska: Oj, pastiri, Svim na zemlji, Narodi nam se

GPOK_puhaci_godisnji_koncert_IMG_0325

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.