I treći put oslobođen optužbe da je bivšu zaručnicu ‘štrikom’ želio ubiti

Zeljko_Bestek_nasilje_djevojkaDIMNJAČAR IZ KRIŽEVACA Beštek kaže da joj je uže oko vrata stavio kako bi mu priznala da ga vara, nakon čega ju je pustio i dezinficirao joj rane

Željko Beštek, 36-godišnji dimnjačar iz Križevaca, nije pokušavao ubiti, nego zastrašiti bivšu zaručnicu Marinu Vranić, kada joj je 19. svibnja 2009. godine omotao i stezao štrik oko vrata.

Šest mjeseci uvjetno

Zaključilo je tako jučer sudsko vijeće Županijskog suda u Varaždinu na čelu sa sutkinjom Božicom Mišak, odbacivši tako optužnicu varaždinskog državnog odvjetništva prema kojoj je bila riječ o pokušaju ubojstva. Beštek je ipak osuđen i to na šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu dana, ali samo za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda.

Podsjetimo, cijeli događaj zbio se u kući oca Marine Vranić u Brezovljanu pored Križevaca, gdje su tadašnji zaručnici živjeli. Beštek kaže kako je sumnjao da ga Marina vara, no ona nije željela o tome razgovarati.

– Meni je bilo dosta toga i htio sam napokon doznati istinu o njezinu ponašanju, pa sam joj prišao dok je bila u poluležećem položaju na kauču i prebacio uže oko njezina vrata. Uže nisam držao s dvije ruke, nisam ga križao iza njezina vrata ni vezao – svjedočio je Beštek kazavši da mu je Marina tada priznala da ga je varala, nakon čega ju je pustio i dezinficirao joj rane.

Sud povjerovao Bešteku

Marina Vranić iznijela je drukčiji slijed događaja. Ona tvrdi da je u vrijeme napada spavala i kako nije razgovarala s Beštekom o ničemu tijekom napada.

Sudsko vijeće ipak je zaključilo da materijalni dokazi, poput iskaza sudsko-medicinskog vještaka, potkrepljuju Beštekovu verziju priče. Inače, ovo je već treće ponovljeno suđenje s identičnim ishodom u ovom slučaju. Prijašnje dvije presude Vrhovni je sud ukinuo, a hoće li i treću, tek treba vidjeti.(VL)

Vezano
2 komentara
  1. dudek piše:

    E Rega, Rega kak ti zlatnog muža imaš!?

Komentari su zatvoreni.