Predstavljena ‘Regija digitalnih muzeja’

Regija_digitalnih_muzeja_TZ_Kalnik_1ZAGREB – U Zagrebu je svečano predstavljen projekt ‘Sjeverozapadna Hrvatska – Regija digitalnih muzeja’, koji bi se trebao odvijati na devet odredišta u šest županija sjeverozapadnog dijela države, od čega u našoj u đurđevačkom Starom Gradu, Muzeju grada Koprivnice, te Starom gradu Kalniku. Osnovni cilj projekta je unaprjeđivanje turističke ponude stvaranjem novog proizvoda, te promidžba bogate povijesne i kulturne baštine ovog dijela Hrvatske; svih devet odredišta trebalo bi činiti jedan turistički brand koji bi se promovirao zajedničkim nastupom i marketingom. Ministarstvo regionalnog razvoja i euro fondova odobrilo je projektu tehničku pomoć u pripremi i razradi radi sufinanciranja iz fondova Unije.(RKC)

Regija_digitalnih_muzeja_TZ_Kalnik_2U projekt je uključeno devet lokacija: Stari grad Čakovec, Stari grad Đurđevac, Stari grad Kalnik, Koprivnica (Muzej grada Koprivnice), Krapina (dodatni sadržaji Muzeja krapinskih neandretalaca), Dvor Veliki Tabor, Velika Gorica – Šćitarjevo (rimski grad Andautonija), Varaždinske toplice (Aquae Iasae) te Zagreb (Muzej osjeta u tunelu ispod Griča).

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je odobrilo tehničku pomoć u pripremi i razradi projekta, radi sufinanciranja iz fondova EU u razdoblju 2014.-2020., a za koordinaciju tehničke pomoći zadužen je Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba.
Procjenjena ukupna vrijednost projekta iznosi 332.000.000 kuna, a vrijednost projekta koji se odnosi na Kalnik iznosi oko 16.000.000 kuna.(kž.info)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar

Komentari su zatvoreni.