Danas predstava za djecu ‘Tko je to izumio’

plakat_finaljpg_printPučko otvoreno učilište Križevci poziva danas u 11 sati u Veliku dvoranu Hrvatskog doma u Križevcima na kazališnu predstavu za djecu “Tko je to izumio” redateljice Frane Marije Vranković prema tekstu Nine Horvat. Igraju Petar Cvirn i Sanja Milardović, glazbu potpisuje Darko Horvat, kostimografkinja je Petra Dančević, a za ilustracije zadužena Lana Hudina.
– Kroz predstavu djeca na zabavan način otkrivaju dvadeset i pet hrvatskih izuma bez kojih svijet danas ne bi bio onakav kakav jest. Život nam je djelomično olakšan upravo zahvaljujući velikim izumima hrvatskih znanstvenika, istaknuto je u najavi predstave, za koju ulaznica košta 15 kuna.

“Tko je to izumio” je predstava o hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima. Kroz priču nas vode Ruđer i Slavoljuba koji uče za ispit u školi. Ruđer pokušava zainteresirati Slavoljubu za hrvatske izume, ali nju više zanimaju super junaci i borilačke vještine. No tko bi rekao da je gradiva tako mnogo! Cepelin se trebao zvati švarcoplan po Davidu Schwarzu koji ga je projektirao. Zahvaljujući Ivanu Vučetiću prvi je put u povijesti uz pomoć otiska prsta riješeno ubojstvo. Leonardo DaVinci je padobran samo crtao, a Faust Vrančić ga je izradio i njime skočio s tornja u Veneciji. Slavoljub Penkala nije zaslužan samo za mehaničku olovku nego i za cijeli niz drugih izuma.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara

Komentari su zatvoreni.