HPD-ovci u petak na godišnjoj pjevačkoj izvedbi, asistiraju udaraljkaši i solisti

IMG_0505Križevački pjevači iz mješovitog zbora Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik raduju se što će sutra, u petak 22. studenoga, nastupiti pred svojom publikom. Povod je tradicionalni godišnji koncert, vezan uobičajeno uz blagdan svete Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjesnika.
Na repertoaru će u “maloj”, Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma, izvesti uspješnice domaćih i stranih skladatelja, među kojima i one s kojima su osvojili treću nagradu i posebno priznanje na 46. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu u Istri.
Bit će tu i bečkih valcera, i mađarskih poskočica, kao i zabavnih hispano i dostojanstvenih francuskih i čeških napjeva, ali i raskošnih, nezaboravnih klasičnih skladbi iz opera, sakralnih stavaka…

Osim zbora, pod ravnanjem prof. Branke Špoljar, koncert će obogatiti i trio udaraljki Marcela Vargić, Robin Petić i Zvonimir Žarinac, koje je uvježbao prof. Josip Konfic, sopranistice Natalija Kralj i Jelena Jerković, Tihana Tremski na klaviru, Luka Lovreković na gitari, te profesorica Zlata Životić u klavirskoj pratnji. Godišnja izvedba HPD-a počinje u 19.30 sati.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
T Atjana V Argić
T Atjana V Argić

T Atjana V Argić liked this on Facebook.

Student servis Križevci
Student servis Križevci

Student servis Križevci liked this on Facebook.

Sandro Novosel
Sandro Novosel

Sandro Novosel liked this on Facebook.

Silvia Novosel
Silvia Novosel

Silvia Novosel liked this on Facebook.

Domagoj Draksler
Domagoj Draksler

Domagoj Draksler liked this on Facebook.