HPD-ovci u petak na godišnjoj pjevačkoj izvedbi, asistiraju udaraljkaši i solisti

IMG_0505Križevački pjevači iz mješovitog zbora Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik raduju se što će sutra, u petak 22. studenoga, nastupiti pred svojom publikom. Povod je tradicionalni godišnji koncert, vezan uobičajeno uz blagdan svete Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjesnika.
Na repertoaru će u “maloj”, Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma, izvesti uspješnice domaćih i stranih skladatelja, među kojima i one s kojima su osvojili treću nagradu i posebno priznanje na 46. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu u Istri.
Bit će tu i bečkih valcera, i mađarskih poskočica, kao i zabavnih hispano i dostojanstvenih francuskih i čeških napjeva, ali i raskošnih, nezaboravnih klasičnih skladbi iz opera, sakralnih stavaka…

Osim zbora, pod ravnanjem prof. Branke Špoljar, koncert će obogatiti i trio udaraljki Marcela Vargić, Robin Petić i Zvonimir Žarinac, koje je uvježbao prof. Josip Konfic, sopranistice Natalija Kralj i Jelena Jerković, Tihana Tremski na klaviru, Luka Lovreković na gitari, te profesorica Zlata Životić u klavirskoj pratnji. Godišnja izvedba HPD-a počinje u 19.30 sati.

Vezano
7 komentara

Komentari su zatvoreni.