Traje središnja gospodarska smotra naše županije

OGS_sajam_zupanija_Krizevci_obrtnicki_gospodarskiKRIŽEVCI – Križevci će do nedjeljne večeri biti mjesto događanja 16. Obrtničkog i gospodarskog sajma naše županije, te u toj ulozi ponovno domaćin više tisuća posjetitelja sajamske smotre, koja već nekoliko godina nosi pridjev regionalne. U sportskoj dvorani škole Ljudevit Modec i na vanjskim izložbenim prostorima, zajedno s površinom od oko 5500 kvadrata, kao i u susjednoj gimnazijskoj sportskoj dvorani proizvode i usluge predstavlja oko 250 domaćih i stranih izlagača, a direktor sajma i tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barač vrlo je zadovoljan zastupljenošću obrtnika među izlagačima.
– Mi se nadamo da će zanimljiv program biti dobvoljno dobar mamac da privuče publiku i da vide da ovaj sajam ima smisla. Ono što mi kao Obrtnička komora posebno naglašavamo je 112 obrtnika izlagača, proizvođača kojima je ovo jedinstvena prilika da prošire svoje tržište, da ponude svoje proizvode, a mi pokušavamo što možemo dati od sebe da im to olakšamo, da im nastup bude što jeftinijim a da njihovi efekti ostvareni na sajmu budu što kvalitetniji, kazao je direktor sajma B. Barač.

Županijska Obrtnička komora po prvi se puta prihvatila organizacije sajma, jer je taj posao postao prevelik za kadrovske mogućnosti Grada Križevaca i njegovog Poduzetničkog centra. Nastavljena je tradicija održavanja rasprava za okruglim stolovima o poduzetništvu, poljoprivredi i šumarstvu, razne prezentacije poput one obrtničkih zanimanja, stručni skupovi, te turističke i gastro izložbe, baš kao i nagradna igra za posjetitelje, u kojoj sukladno krizi glavna nagrada nije automobil nego skuter. Županijski Obrtnički i gospodarski sajam otvorenim je proglasio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, u ime Ministarstva poduzetništva i obrta nazočio je pomoćnik ministra Vjekoslav Rakamarić, a prisustvovali brojni gospodarstvenici i čelnici lokalnih vlasti i ustanova.(RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.