‘Komunalno’ ima prvi kamiončić na struju

komunalno_poduzece_krizevci_elektricno_vozilo_2KRIŽEVCI – U održavanju gradskog groblja i zelenih površina radnici križevačkog Komunalnog poduzeća počeli su koristiti novo, električno gospodarsko vozilo. Ono je prvo takve vrste u Hrvatskoj, a tvrtka je za sada nabavila dvije nadogradnje za taj kamiončić na struju.
– Prvi modul je jedan sanduk, koji će najviše koristiti za skupljanje trave, lišća i sličnoga. Drugi modul je za zalijevanje cvijeća, dakle najviše tijekom ljetne sezone, po gradu, kaže direktor Komunalnog Goran Gregurek.

Jednim punjenjem strujom prazno vozilo može proći oko 100 kilometara, a pod teretom, ovisno o količini, između 60 i 80, odnosno, kaže Gregurek, dovoljno za jedan radni dan. Novi kamiončić je u upotrebi nekoliko dana i već je postao svojevrsna atrakcija.
– Svima se sviđa, moram to napomenuti, i naravno, potpuno je ekološki prihvatljiv, kaže Gregurek.

Električno vozilo koštalo je malo manje od 200 tisuća kuna. Križevačko Komunalno poduzeće morao je zamijeniti 30-ak godina staro vozilo, a budući da mali kamioni na benzin koštaju otprilike kao i ovaj na struju, odlučili su se za njega. Osim što je velika razlika u potrošnji energije u korist električnog vozila, njegova ekološka vrijednost je nemjerljiva, jer nema zagađenja.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Igor Kudeljnjak
Igor Kudeljnjak

Igor Kudeljnjak liked this on Facebook.

Alen Sacaric
Alen Sacaric

Alen Sacaric liked this on Facebook.

Student servis Križevci
Student servis Križevci

Student servis Križevci liked this on Facebook.

Tuban Runec
Tuban Runec

Tuban Runec liked this on Facebook.

Snjezana Vojta
Snjezana Vojta

Snjezana Vojta liked this on Facebook.