‘Komunalno’ ima prvi kamiončić na struju

komunalno_poduzece_krizevci_elektricno_vozilo_2KRIŽEVCI – U održavanju gradskog groblja i zelenih površina radnici križevačkog Komunalnog poduzeća počeli su koristiti novo, električno gospodarsko vozilo. Ono je prvo takve vrste u Hrvatskoj, a tvrtka je za sada nabavila dvije nadogradnje za taj kamiončić na struju.
– Prvi modul je jedan sanduk, koji će najviše koristiti za skupljanje trave, lišća i sličnoga. Drugi modul je za zalijevanje cvijeća, dakle najviše tijekom ljetne sezone, po gradu, kaže direktor Komunalnog Goran Gregurek.

Jednim punjenjem strujom prazno vozilo može proći oko 100 kilometara, a pod teretom, ovisno o količini, između 60 i 80, odnosno, kaže Gregurek, dovoljno za jedan radni dan. Novi kamiončić je u upotrebi nekoliko dana i već je postao svojevrsna atrakcija.
– Svima se sviđa, moram to napomenuti, i naravno, potpuno je ekološki prihvatljiv, kaže Gregurek.

Električno vozilo koštalo je malo manje od 200 tisuća kuna. Križevačko Komunalno poduzeće morao je zamijeniti 30-ak godina staro vozilo, a budući da mali kamioni na benzin koštaju otprilike kao i ovaj na struju, odlučili su se za njega. Osim što je velika razlika u potrošnji energije u korist električnog vozila, njegova ekološka vrijednost je nemjerljiva, jer nema zagađenja.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
13 komentara
  1. Transporter piše:

    I to je vijest?
    Bila bi da je to vozilo proizvedeno u Čeliku, takva vozila su projektirali još
    prije 30 godina a umjesto diezel motora je velika pamet ugraditi elektro
    motor.

  2. cuma piše:

    A ovaj iza, jedan u nizu novozaposlenih u Komunalnom iz redova HSS-a,,ima li uopće još koji bez posla,,,,,,stare zaposlenike proglašavajju tehnološkkim viškom i zappošljavaju pripadnike strannke, rođake i kumove,,,,nema naa HZZ-e niti jednog HSS-ovca, zato i pobjeđuju nna izborima, ima ih, situirani i zbrinuti, baš ihh briga zaa ostale građane,,,,

    1. sdp-ovac piše:

      A tko nam kriv sto nas nasi drugovi ne zele zaposliti

  3. stef piše:

    Super!

Komentari su zatvoreni.