Županijski sajam otvoren u martinjskom tonu

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić jučer je u ozračju skorašnjeg Martinja otvorio 12. Županijski obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima napomenuvši da se tako lakše podnose gospodarski problemi.
Pritom je posebno naglasio da su obrtnici i mali poduzetnici “najžilaviji dio gospodarstva koje je sa svih strana izloženo oštrom tržištu od kojeg se teško štititi”. Iz svoga resora najavio je daljnje potpore šumarstvu i drvnoj industriji kao najvećem hrvatskom izvozniku.

Župan Darko Koren u svom je obraćanju dotaknuo aferu u prehrambenoj industriji “Podravka” izrazivši uvjerenje da će ona ponovno postati jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj.
Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Mato Topić je rekao da su regionalni sajmovi kao što je ovaj u Križevcima uspješniji od velikih sajmova. Na 6000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora bivše vojarne predstavlja se 245 izlagača iz više hrvatskih županija, iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Vojvodine i Italije.

U sklopu sajma je jučer otvorena izložba radova učenika srednjih strukovnih škola iz županije pod nazivom “Ja želim biti majstor”. Sajam se održava do nedjelje navečer kada će se izvući dobitnici nagrada među kojima i automobila.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.