Pri kraju prve faze dva velika ulaganja

Ucenicki_dom_Krizevci_f-9-2007KOPRIVNICA, KRIŽEVCI, SOKOLOVAC – Prve faze dva županijska ulaganja u školstvo bliže se kraju, nakon pregleda ostale su još samo sitne dorade i popravci pregledanih radova. Najveći je posao bila prva faza podizanja energetske učinkovitosti zgrade srednjih škola u Koprivnici.
– Radi se o jednom velikom projektu koji je vrijedan negdje oko 6 milijuna kuna; ova prva faza koju smo mi sada napravili je 3 milijuna, od čega 40% sufinancira Fond za zaštitu okoliša, a ostalo je naš izvorni prihod, veli zamjenik župana Ivan Pal.

Sjeverni dio zgrade sada je zbrinut i više neće rasipati toplinu u okoliš, o čemu govori podatak da je prošlih zima mjesečni račun za plin iznosio oko 300 tisuća kuna, a za nastavak posla, na godinu ostaje južni dio. Kad i taj bude završen, zgrada će ostvarivati 55 do 60% manje troškove grijanja, te iz energetskog G razreda prijeći u B, ili pet stupnjeva viši. Drugi je veliki zahvat rađen na fasadi Učeničkog doma u Križevcima, zgradi izgrađenoj davne 1860-te, u čijoj su se obnovi izvođači morali strogo držati i zahtjeva konzervatora.
– Tamo smo napravili investiciju od 1,8 milijuna, Fond je nešto malo manje priznao, negdje oko 700 tisuća za cijeli projekt, veli Pal.

Obnova Učeničkog doma također je podijeljena u dvije faze, nastavak slijedi na proljeće i ulaganje će ukupno koštati oko 3,5 milijuna kuna. Kako smo već izvještavali, Osnovna škola u Sokolovcu prešla je na grijanje plinom, a za taj jeftiniji, lakši i čišći način u kotlovnicu je trebalo uložiti oko 270 tisuća kuna. Taj je zahvat važan i zato jer u Sokolovcu traje dogradnja škole i izgradnja sportske dvorane, jer kad bude gotova dogradnja i dvorana, koji koštaju skoro 10 milijuna kuna, uz još jedan kotao bit će riješeno i njihovo grijanje.
Zamjenik župana ovoga tjedna privodi kraju jesenski obilazak svih škola o kojima skrbi područna samouprava; pa će tako posjetiti osnovne i srednje u prigorskom dijelu županije.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
4 komentara

Komentari su zatvoreni.