Pri kraju prve faze dva velika ulaganja

Ucenicki_dom_Krizevci_f-9-2007KOPRIVNICA, KRIŽEVCI, SOKOLOVAC – Prve faze dva županijska ulaganja u školstvo bliže se kraju, nakon pregleda ostale su još samo sitne dorade i popravci pregledanih radova. Najveći je posao bila prva faza podizanja energetske učinkovitosti zgrade srednjih škola u Koprivnici.
– Radi se o jednom velikom projektu koji je vrijedan negdje oko 6 milijuna kuna; ova prva faza koju smo mi sada napravili je 3 milijuna, od čega 40% sufinancira Fond za zaštitu okoliša, a ostalo je naš izvorni prihod, veli zamjenik župana Ivan Pal.

Sjeverni dio zgrade sada je zbrinut i više neće rasipati toplinu u okoliš, o čemu govori podatak da je prošlih zima mjesečni račun za plin iznosio oko 300 tisuća kuna, a za nastavak posla, na godinu ostaje južni dio. Kad i taj bude završen, zgrada će ostvarivati 55 do 60% manje troškove grijanja, te iz energetskog G razreda prijeći u B, ili pet stupnjeva viši. Drugi je veliki zahvat rađen na fasadi Učeničkog doma u Križevcima, zgradi izgrađenoj davne 1860-te, u čijoj su se obnovi izvođači morali strogo držati i zahtjeva konzervatora.
– Tamo smo napravili investiciju od 1,8 milijuna, Fond je nešto malo manje priznao, negdje oko 700 tisuća za cijeli projekt, veli Pal.

Obnova Učeničkog doma također je podijeljena u dvije faze, nastavak slijedi na proljeće i ulaganje će ukupno koštati oko 3,5 milijuna kuna. Kako smo već izvještavali, Osnovna škola u Sokolovcu prešla je na grijanje plinom, a za taj jeftiniji, lakši i čišći način u kotlovnicu je trebalo uložiti oko 270 tisuća kuna. Taj je zahvat važan i zato jer u Sokolovcu traje dogradnja škole i izgradnja sportske dvorane, jer kad bude gotova dogradnja i dvorana, koji koštaju skoro 10 milijuna kuna, uz još jedan kotao bit će riješeno i njihovo grijanje.
Zamjenik župana ovoga tjedna privodi kraju jesenski obilazak svih škola o kojima skrbi područna samouprava; pa će tako posjetiti osnovne i srednje u prigorskom dijelu županije.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Tamara Vrhovec
Tamara Vrhovec

Tamara Vrhovec liked this on Facebook.

Snjezana Vojta
Snjezana Vojta

Snjezana Vojta liked this on Facebook.

Portal Križevci.info
Portal Križevci.info

Vaša primjedba je na mjestu, no nažalost nismo imali na raspolaganju takvu fotografiju. Ukoliko je imate, bili bismo zahvalni da ju pošaljete na redakcija@krizevci.info

Tamara Vrhovec
Tamara Vrhovec

Još da je stavljena fotografija obnovljene zgrade….