Balon bez putovnice – pismo sletjelo u voćnjak

Pismo_bez_putovnice_balon_voćnjak_Lucija_PicigVjerojatno ste barem jednom dobili pismo, ako ne od tajnog obožavatelja, barem razglednicu ili pisamce od prijatelja s ljetovanja. No, kladim se da još nitko od vas nije dobio pismo poslano zračnom linijom, i to ne avionom ili golubom pismonošom nego – običnim narančastim balonom! Zanima li vas što se zbilo sunčanog nedjeljnog poslijepodneva u mom voćnjaku?

Bilo je kasno poslijepodne kad mi je tata donio običan, već pomalo izgužvan papir. Isprva se nisam previše obazirala na prljavi smotuljak, mislila sam da je to još jedan od reklamnih listića koji često zatrpavaju naš poštanski sandučić. No, ipak sam ga otvorila i na malenom papiru ugledala sliku meni nepoznatoga grba i nekoliko redaka teksta. Tada mi je tata rekao da ovo pisamce nije donio poštar, već je stiglo zračnom linijom i to – običnim narančastim balonom! Pismo je, zahvaljujući vjetru, stiglo iz Austrije i preletjelo čak dvije granice bez putovnice.

Leteće pismo pronašao je moj djed Marijan.
– Išao sam u voćnjak po nekoliko jabuka kad sam ugledao smotuljak umrljanog papira. Prišao sam bliže i vidio da je pričvršćen za balon. Uzeo sam ga i otvorio. Unutra je papir bio čist i slova su bila čitka, no nisam razumio što piše jer je napisano na njemačkom – ispričao mi je djed.

Pisamce je odmah prevedeno: poslala ga je dvogodišnja djevojčica Lea Ters iz gradića Wildona. Uslijedila je potraga za informacijama na internetu. Wildon se nalazi pokraj Leibnitza u Austriji i ima oko 2620 stanovnika. U wildonskom glasilu najavljuje se proslava otvaranja obnovljenog i uređenog dječjeg igrališta za subotu 14. rujna, tijekom koje je vjerojatno pušten balon.

Budući da je Lea u pismu napisala svoju adresu, odlučila sam joj uz pomoć učitelja njemačkog jezika odgovoriti, zatražiti više informacija i zahvaliti na ugodnom iznenađenju.

Lucija_Picig

Vezano
10 komentara

Komentari su zatvoreni.