Više od 130 mačaka iz RH i Europe pokazuje se za vikend u dvorani

Britanke, burmanke, kartuzijke, perzijke, maine coon, norveške šumske, svete birme, sijamske, sfinks, domaće…pripadnice i pripadnici roda Felidae, njih 130, bit će u subotu i nedjelju u Sportskoj dvorani u Križevcima. Dolaze iz Austrije, Italije, Mađarske, Češke i Hrvatske – da, to su mačke i mački – napokon, na 14. i 15. Međunarodnoj izložbi u organizaciji Felinološkog društva Križevci. Izložba svakodnevno traje od 10 do 18 sati, a ljepotu, držanje i stas mačaka ocjenjivat će međunarodni suci. Zanimljivo, sve su dame, i to iz Lihtenštajna, Danske, Slovenije i Hrvatske, a nastupit će i suci učenici. Kako obavještavaju organizatori iz FD Križevci, prvi dio izložbe oba dana završava oko 14 sati, ocjenjivanjem svih prijavljenih životinja i nominacijom najljepših za Best in show, koji je u 16 sati.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA-Zahvaljujemo Gradu Križevcima na pokroviteljstvu izložbe i na ustupanju sportske dvorane za održavanje ove manifestacije, Veterinarskoj stanici Križevci na obavljanju kontrole mačaka prilikom dolaska na izložbu i eventualnoj pomoći u tijeku izložbe, kao i svima koji su svojom pomoći doprinijeli da izložba bude, kao i dosad, jedna od najljepših u ovom dijelu Europe – kažu Ivan Jelenčić, predsjednik Felinološkog društva, te pozivaju sve da svojim prisustvom uljepšaju ovu međunarodnu priredbu u našem gradu.
Ulaz je za sve besplatan, a građani, mačkoljupci, će se moći na štandovima hrane i ostalih potrepština za svoje ljubimce opskrbiti po promotivnim cijenama.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. renata kos-pepelko piše:

    Nice

Komentari su zatvoreni.