Gitaristički virtuoz Rosenberg ovu subotu u Križevcima

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStochelo Rosenberg jedan je najvećih gitarističkih virtuoza današnjice, učenik škole Djanga Reinhardta i vodeći gitarist svjetski poznatog Rosenberg Trija. U Križevcima će nastupiti prvi put i to u društvu dvojice „domaćih“ virtuoza, Mate Matišiće (gitara), dramskog pisca, scenarista, multiinstrumentalista, skladatelja i Jurice Štelme (kontrabas), akademskog glazbenika, člana nekoliko klasičnih, rock i jazz sastava. Ulaznice su dostupne u pretprodaji za 50 kuna putem sustava Eventim, kao i na kioscima Tisak Media u Križevcima, dok će na dan koncerta cijena biti 65 kuna.

Gitaru je počeo svirati s deset godina, relativno kasno za dijete iz glazbene obitelji, ali je vrlo brzo uočen njegov izuzetan talent. Unatoč brojnim ponudama, dugo je ostao izvan svijeta šoubiznisa i nastavio svirati s najbližim rođacima. Zajedno su oformili jedan od vodećih bendova u povijesti gypsy jazza, Rosenberg Trio, čije muziciranje predstavlja samu esenciju gypsy glazbe i glazbeno umijeće koje se prenosi s generacije na generaciju.

Stochelove nepogrešive i melodične izvedbe danas se uvrštavaju u najbriljantnije forme sviranja gitare ikada. Stochelo nije samo virtuozni gitarist, već i autor skladbi poput očaravajuće Za Sephoru, sanjive Rumba suton i mnogih drugih koje otkrivaju njegovu sposobnost da unese čarobnu melodiju i u najluđi, najbrži solo, čineći svaku izvedbu kombinacijom nevjerojatne virtuoznosti i jednostavne glazbene ljepote.

1992. godine dobio je Zlatnu gitaru časopisa Guitarist Magazine. Surađivao je s mnogim glazbenicima, bendovima i orkestrima, a hrvatska publika je imala priliku slušati ga u ožujku prošle godine kada je nastupio s Vlatkom Stefanovskim i Tommyjem Emannuelom u zagrebačkom Lisinskom i bio ispraćen ovacijama.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Student servis Križevci
Student servis Križevci

Student servis Križevci liked this on Facebook.

Do Ra
Do Ra

Do Ra liked this on Facebook.

Snježana Hadrović
Snježana Hadrović

Snježana Hadrović liked this on Facebook.

Helena Strsoglavec
Helena Strsoglavec

Helena Strsoglavec liked this on Facebook.

Martina Valec Rebić
Martina Valec Rebić

Martina Valec Rebić liked this on Facebook.