Skulpturama od granja do ‘životinjskog’ parka

???????????????????????????????Na manifestaciji seoskih običaja u Staroj Ploščici, u Moslavini, pod nazivom “Ploščičko mašinanje”, koja ja održana početkom kolovoza, križevački kipar Igor Brkić je postavio skulpturu krave od granja, izrađenu tehnikom u svijetu poznatom kao skulpture od naplavnog drva (driftwood sculptures), uz tu razliku što se ovdje koristi svježe odrezano granje (freshwood sculptures).
– Ovo je već druga skulptura ovog tipa postavljena u Staroj Plošcici, godinu prije na istoj manifestaciji je postavljena skulptura bika, istaknuo je Brkić, napomenuvši kako bi ovi njegovi radovi trebali tvoriti svojevrsan park skulptura. Brkić je jedini kipar u nas koji prakticira ovakav način izrade skulptura.

???????????????????????????????Na tragu te ideje Brkić za početak rujna najavljuje novi festival u Križevcima, na kojem bi umjetnici izrađivali skulpture od granja koje bi s vremenom izrasle u “zoološki” vrt jedinstven u regiji. Ove godine će se kroz trodnevni program zajednički izrađivati skulptura mamuta, a posljednji dan će se održati izložba uz podršku glazbenih sastava te službeno otvorenje križevačkog “ZOO bez granica”.
– Skulptura bi se mogla i izložiti na  glavnom križevačkom trgu, nakon čega bi ih bilo moguće seliti po potrebi na različite lokacije, objasnio je Brkić, istaknuvši, uz umjetničku dimenziju, i turistički potencijal čitavog projekta koji planira pokrenuti u suradnji s križevačkom udrugom K.V.A.R.K.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.