Križevačke profesorice glazbe promovirane u mentore

Profesorice_glazbe_mentoriNa svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 28. lipnja 2013. godine u Zagrebu zbog stručnosti, trajnog usavršavanja i ustrajnoga rada u odgojno-obrazovnim ustanovama u zvanje mentora promovirano je 312 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika iz čitave Hrvatske. Među njima su i tri nastavnice križevačke Glazbene škole Alberta Štrige – nastavnica harmonike, prof. Ksenija Tirić, nastavnica tambure, prof. Gordana Božić i nastavnica teoretskih glazbenih predmeta, prof. Blaženka Binder, koje su time stekle zvanje profesor-mentor.

Odluke o napredovanju uručili su im ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović. Ministar Jovanović podsjetio je da će promovirani svoj prvi radni dan započeti u Europskoj uniji, a to će zahtijevati još više konkurentnosti za što je potrebno obrazovanje.
– Za to moramo imati stručne ljude koji vole svoj posao jer više znanja i vještina za nove će generacije značiti i više novih poslova. Uz kvalitetno obrazovanje i uz vaš rad bit ćemo konkurentniji u Europskoj uniji, poručio je Jovanović.

20 godina CSF
Vezano
15 komentara

Komentari su zatvoreni.