‘Dat ćemo na raspolaganje svoje mandate u upravnim vijećima’

Šef koprivničko-križevačkog SDP-a D. Ledinski iznenadio je župana D. Korena (HSS). Koren ima veliku moć jer može smijeniti gotovo sva upravna vijeća županijskih ustanova. Odluku oporbe ocijenio je korektnom

Darko Ledinski, šef koprivničko-križevačkog SDP-a, na jučerašnjoj konferenciji za medije, koju je nazvao “Vratimo politici ljudsko lice”, istaknuo je da njihovi birači na izborima nisu glasali za druge, nego su jednostavno apstinirali od izlaska na njih. Time su njihovoj koaliciji s HNS-om, HSU-om i HSLS-om, kaže, poslali jasnu poruku, a to je da nisu bili dovoljno zadovoljni njihovim radom.

Vratiti povjerenje birača

Ledinski, koji ne misli davati ostavku na mjesto šefa županijske organizacije SDP-a, poručuje da je na njima sada vratiti izgubljeno povjerenje birača i to prije svega principijelnim, odgovornim i afirmativnim radom u Županijskoj skupštini, u kojoj HSS i HDZ s partnerima imaju sigurnu većinu. Da poštuju volju podravsko-prigorskih birača žele pokazati i odlukom da će svi članovi njihove koalicije koji sjede u upravnim vijećima županijskih ustanova dati mandat na raspolaganje HSS-ovu županu Darko Korenu.

– Ostavke nećemo davati jer smo radili vrlo kvalitetno, kompetentno i odgovorno, ali svjesni smo mogućnosti koje ima župan – istaknuo je Ledinski.

Ljubav ne, tolerancija da

Župan Koren, koji osim upravnog vijeća Županijske uprave za ceste i Ustanove za zaštitu prirode, o čemu odlučuje Županijska skupština, može smijeniti sve druge, potez oporbene strane ocijenio je korektnim.

– Ne mogu reći da sam to očekivao, ali to je mudar politički potez. Bolje tako, nego da se ‘natežemo’ – kazao je Koren i dodao da se ne može očekivati neka velika ljubav između pozicije i oporbe, ali važna je tolerancija, međusobno poštivanje i zakon. (Z. Markač/VLM)

Vezano

Komentari su zatvoreni.