Hrvatska obitelj vlastitim rukama pokorila Europu!

SVE SE MOŽE Jeste li čuli za obitelj Kogl? Na Europskom prvenstvu u obaranju ruke, koje je upravo završeno u Litvi, Hrvatska je postigla povijesni uspjeh osvojivši sve tri medalje u konkurenciji između 660 natjecatelja iz 26 zemalja. A za to je najzaslužnija složna i jaka obitelj iz Križevaca.

Dražen Kogl iz Križevaca osvojio je zlatnu (desna) i srebrnu medalju (lijeva ruka) u kategoriji iznad 40 godina, a njegov sin Marko broncu u kategoriji juniora. Zanimljivo je da je i Markova mama Blaženka Kogl članica reprezentacije, te je također nastupila na prvenstvu.

“U obitelj Kogl ulažemo velike nade”, javio se iz Litve za Sportski.net Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke, te dodao da je ova sportska obitelj dokaz uspješnosti sustavnog i pravilnog treninga. Međutim, nešto očito ima i u genima… “Istina je, njihov uspjeh potvrđuje da je genetika u ovom sportu dobar temelj”, kaže predsjednik Saveza.

Inače, ovaj povijesni uspjeh postignut je samo tri godine nakon osnivanja Saveza, te ga ljubitelji ovog sporta u Europi smatraju pravom malom senzacijom.
A da ovo nije sve od obitelji Kogl, potvrđuje i najmlađa kći Mihaela, koja je već zakoračila u svijet treninga. Svi koji su je vidjeli na djelu tvrde da je očekuju veliki rezultati.

Obaranje ruke možete trenirati u desetak klubova u Hrvatskoj, a sve informacije dostupne su na stranici Saveza.

Vezano
1 komentar
  1. […] za doprinos radu Crvenoga križa i Matice hrvatske 4. Dražen Kögl, europski i svjetski prvak u obaranju ruku, hrvatski reprezentativac 5. Rudolf Kralj, prvak Balkana u štafeti, državni prvak i europsko […]

Komentari su zatvoreni.