Križevci ponovno imaju kino

KRIŽEVCI – Krenule su prve projekcije filmova u novome križevačkom kinu, u multimedijalnoj dvorani preuređenog bivšeg Doma Hrvatske vojske, koje tijekom četiri godine postaje novo sjedište Knjižnice Franjo Marković. Prvi gledatelji bili su osnovci nižih razreda gradskih škola i starijih uzrasta vrtića. Dvorana ima 80 sjedećih mjesta i višenamjenska je – osim za kinoprikazivačku djelatnost prilagođena je i za odigravanje manjih kazališnih predstava te održavanje konferencija s prevođenjem.

Ukupna vrijednost projekta prenamjene bivše vojne zgrade u knjižnicu kroz 4 godine koštat će oko 8 milijuna kuna s PDV-om, a financira se najvećim dijelom iz gradskog proračuna, uz pomoć županijskog i države. Dio pak uređenja i opremanja multimedijske dvorane, kao i audio-vizualnih sustava, plaćen je sa oko 45 tisuća eura iz IPA projekta Umrežavanje multimedijskih kulturnih centara kao potpora prekograničnoj suradnji, provođenog s mađarskim susjedima. Prenamjena i uređenje zgrade ide dalje, pa je Fondu za zaštitu okoliša upravo kandidirana obnova njezine fasade.

Vezano
1 komentar
  1. Traže se Osoba.info i Događaj.info 2013. godine | Križevci.info

    […] starog tekstila 3. Koncert svjetskog gitarističkog virtuoza Stochela Rosenberga u Križevcima 4. Novo, besplatno kino u Multimedijskom kulturnom centru pri Gradskoj knjižnici 5. Održan 1. međunarodni karate turnir […]

Komentari su zatvoreni.