Pjer će nam večeras ‘Odškrinuti snove’

Popularni križevački kantautor, radijski voditelj i sportski entuzijast, Josip Petrlić Pjer, križevačkoj, omiljenoj publici, recitirat će svoje stihove večeras u Velikoj dvorani Hrvatskog doma od 19 sati, gdje će promovirati svoju zbirku poezije Odškrinuti snovi.

Radi se o djelu u kojem je Pjer sabrao 90 pjesama, u rasponu od ljubavne do, kako sam kaže, tematike “mirisa života”.

Osim poezije, izdanje je vrijedno i po likovnoj opremi, jer je prof. Zoran Homen, ravnatelj Gradskog muzeja, vizualno uredio knjigu sa svojih šest radova. I naslovnicu krasi Homenova fotografija Pod oblakom.
– Svoje osvrte napisali su književnica i slikarica iz Splita Julija Stapić Katić, najvekši zagorski” književnik Ivica Jembrih Cobovečki, križevečki doajen iliti cajtungspisatel Ottone Novosel, dramski režiser Boris Čataj i doktor prava iz Zagreba  Stjepan Bićan – ističe Pjer, pozivajući sve sutra u Hrvatski dom od 19 sati. Na promociji se očekuju i pjesnici i klnjiževnici Mladen Kušec i Enes Kišević, a u programu sudjeluju i zagrebački glumac Luka Barešić, te glazbeni sastav Tri kuma, tj. Siniša, Ivan i Siniša.

Josip Petrlić Pjer rođen je 1962. u selu Stupe i dosad se okušao kao autor teksta, glazbe i aranžmana u glazbi, napisao je scenarij i potpisuje režiju predstave “Zakaj si mu dala” i monodrami “Moja PTSP priča”. Trenutačno vodi i uređuje  popularnu emisiju o poeziji i kulturi “i ja sam tu” na Radiju Križevci, koja je već doživjela 108 izdanja. Pjer se, kaže, mota i po rukometnom klubu. Oženjen je i otac troje djece, a ima zanimanje – domaćica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.