Do poduzetnika povratom poreza na dohodak

KRIŽEVCI – U kriznim vremenima zbog pada standarda manja je potrošnja pa tvrtke propadaju a ljudi ostaju bez posla; istovremeno zamiru ulaganja, sve manje je novih radnih mjesta i uspostavlja se krug u kojem jedno loše kretanje izaziva novo. Izlaz je jedino u novim poduzetničkim zamislima i ulaganjima, koje željno čekaju u podravsko-prigorskim lokalnim upravama s opremljenim, a većinom polupraznim gospodarskim zonama. Takva je za sada još bez ijednog stanara i zona u križevačkom Gornjem Čretu, pa je gradska vlast odlučila dodatnom olakšicom privući tvrtke, kaže gradonačelnik Branko Hrg.

 

Pored popusta koji već postoje u plaćanju komunalnih naknada i doprinosa, te poreza na tvrtku, kane uvesti i povrat poreza na dohodak uplaćenog lokalnoj upravi.
– Znači, retroaktivno, poduzetnik napravi tvornicu, zaposli ljude, plati naravno sve doprinose koje plaća – zna se koliko što iznosi, zna se koliko toga ide Gradu, donese tu potvrdu u siječnju mjesecu da je prošle godine uplatio toliko poreza, taj dio poreza, dohodak Gradu mi mu vraćamo nazad i tako dvije godine. To će biti nova olakšica, rekao je gradonačelnik Hrg.

Također, prednosti poslovanja u zoni na Gornjem Čretu križevačka vlast približit će i na predstavljanjima u gospodarskim komorama Austrije i Bavarske. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.