Podržite ‘Referendumski ustanak’ – potpišite peticiju na Strossmayerovom trgu

Od 13. pa sve do 27. veljače 2013. građanska inicijativa “Referendumski ustanak” u pedesetak gradova Hrvatske prikuplja potpise za izjašnjavanje potrebe za raspisivanjem referenduma sa sljedećim pitanjima: 1. Jeste li za poništenje pretvorbe i privatizacije? 2. Jeste li za zabranu rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa Republike Hrvatske? 3. Jeste li za zabranu prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a u Republici Hrvatskoj? 4. Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj Uniji? Prema informacijama organizacijskog Odbora, u prva dva dana prikupljeno je po cijeloj Hrvatskoj oko 10 tisuća potpisa po svakom pitanju, što je ukupno oko 40 tisuća potpisa za sva četiri pitanja. Aktivisti u Križevcima potpise prikupljaju na Strossmayerovom trgu.

 

Aktivnosti na prikupljanju potpisa građana za potrebe raspisivanja referenduma su u punom jeku diljem cijele zemlje, a reakcije građana su iznimno pozitivne i sva četiri pitanja se potpisuju gotovo istim intenzitetom. Od samih organizatora saznajemo i da je upravo u Križevcima jedna od najorganiziranijih koordinacija Aktivističkog servisa.
– U dosadašnjem radu upravo u Križevcima, a za razliku od većine gradova, dobili smo i odličnu podršku lokalne uprave, stoji u dopisu pristiglom na adresu e-pošte portala Križevci.info. Nadalje, pozivaju građane da izraze podršku “Referendumskom ustanku” stavljanjem potpisa na peticije na jednom od preko stotinu štandova na gradskim trgovima diljem Hrvatske.

Vezano

Komentari su zatvoreni.