Podržite ‘Referendumski ustanak’ – potpišite peticiju na Strossmayerovom trgu

Od 13. pa sve do 27. veljače 2013. građanska inicijativa “Referendumski ustanak” u pedesetak gradova Hrvatske prikuplja potpise za izjašnjavanje potrebe za raspisivanjem referenduma sa sljedećim pitanjima: 1. Jeste li za poništenje pretvorbe i privatizacije? 2. Jeste li za zabranu rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa Republike Hrvatske? 3. Jeste li za zabranu prometovanja, proizvodnje i prodaje GMO-a u Republici Hrvatskoj? 4. Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj Uniji? Prema informacijama organizacijskog Odbora, u prva dva dana prikupljeno je po cijeloj Hrvatskoj oko 10 tisuća potpisa po svakom pitanju, što je ukupno oko 40 tisuća potpisa za sva četiri pitanja. Aktivisti u Križevcima potpise prikupljaju na Strossmayerovom trgu.

 

Aktivnosti na prikupljanju potpisa građana za potrebe raspisivanja referenduma su u punom jeku diljem cijele zemlje, a reakcije građana su iznimno pozitivne i sva četiri pitanja se potpisuju gotovo istim intenzitetom. Od samih organizatora saznajemo i da je upravo u Križevcima jedna od najorganiziranijih koordinacija Aktivističkog servisa.
– U dosadašnjem radu upravo u Križevcima, a za razliku od većine gradova, dobili smo i odličnu podršku lokalne uprave, stoji u dopisu pristiglom na adresu e-pošte portala Križevci.info. Nadalje, pozivaju građane da izraze podršku “Referendumskom ustanku” stavljanjem potpisa na peticije na jednom od preko stotinu štandova na gradskim trgovima diljem Hrvatske.

Možda vam se svidi

Komentari su zatvoreni.