Martina Bradić je osoba 2012. godine u Križevcima!

U prošli vikend završenom glasovanju za Osobu.info i Događaj.info u sklopu 8. revijalnog internetskog izbora za osobu i događaj godine u Križevcima, čitatelji portala Križevci.info su se s 294 glasa izjasnili za nekog od kandidat(kinj)a, a najviše glasova osvojila dr.sc. Martina Bradić, evolucijska biologinja s radnom adresom na Sveučilištu u New Yorku! Njeni istraživački uspjesi na polju tzv. konvergentne evolucije te višegodišnji rad na međunarodnim znanstvenim institutima zadivio je gotovo 14% čitatelja koji su joj dali glas za titulu Osoba.info 2012.

Da je ovogodišnji izbor za križevačku osobu godine bio rezultatski tijesan pokazuje tek glas razlike za drugoplasiranog, dok je prvih šestero rangirano u rasponu od tek sedam glasova čitatelja. Drugo mjesto je osvojio Ivan Višak, devetnaestogodišnji Križevčanin s broncom sa svjetskog amaterskog karting natjecanja, inače višestruko nagrađivan u moto-sportu. Na treće je mjesto, s tek tri glasa manje, zasjeo Ognjen Mergon, atletski državni prvak na 800 metara i kandidat na 1500 metara za svjetsko prvenstvo mlađih juniora. Sportski uspjesi ovih mladih Križevčana zadivili su četvrtinu posjetitelja koji su glasali za osobu godine.

Ovogodišnji izbor za osobu godine je među dvanaest kandidatura ponudio čak petoricu sportaša zbog njihovih uspjeha i rezultata na međunarodnim natjecanjima, od kojih su dvojica dospjela među prva tri. Na četvrtom je mjestu završila dr.sc. Tanja Baran, kulturno-vjerska radnica koja je prošle godine obranila doktorat o usmenoj književnosti križevačkoga kraja. Iza nje slijedi Ivan Ivec, rodom Križevčanin, a danas samoborski profesor matematike, zbog njegovih iznimnih rezultata u sklopu Mense i ulazak u svjetski Direktorij osoba s najvećim kvocijentom inteligencije. S njime peto mjesto dijeli i Jelena Koprić, istaknuta aktivistica za prava osoba koje se bore s neplodnošću.

Vezano

Komentari su zatvoreni.