Križevački događaj 2012. godine – ulazak RK ‘KTC’ u 1. rukometnu ligu

Nakon što je u subotu u ponoć završeno glasovanje za Osobu.info i Događaj.info u sklopu 8. revijalnog internetskog izbora za osobu i događaj godine u Križevcima, posjetitelji portala Križevci.info su s ukupno 321 glasom birali događaj godine, a za pobjednika izabrali ulazak Rukometnog kluba “KTC” u 1. rukometnu ligu! Ovom vrhunskom sportskom podvigu pobjedu je osigurala četvrtina svih glasova u anketi, što je križevački rukometni klub s tradicijom dugom gotovo šest desetljeća itekako zaslužio. Kvalitetu kluba koji čvrstu osnovu ima u domaćim igračima čitatelji su rado prepoznali i ovim putem nagradili titulom Događaj.info 2012.

Na drugo mjesto po broju glasova, njih 14%, zasjelo je osvajanje Zlatne plakete Paje Kolarića za orkestar Glazbene škole Alberta Štrige na 35. međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku. Križevčani su prestižnu nagradu osvojili pod vodstvom prof. Igora Kudeljnjaka u kategoriji juniorskih orkestara. Nakon sporta na prvom i glazbe na drugom mjestu, treći s gotovo 10% glasova je ponovo sportski događaj – održavanje košarkaške utakmice All Stars u Križevcima. Domaćin 19. izdanju nacionalnog košarkaškog spektakla bio je prvoligaš KK Križevci, loptu je podbacio višestruki križevački olimpijac Branko Zorko, a igrali su i kapetan križevačkih “Žabaca” Ivan Svoboda te rođeni Križevčanin Ivan Tomas.

Od ostalih rezultata zanimljivo je istaknuti predzadnje mjesto, s tek 7 glasova, za peticiju protiv zaustavljanja radova na autocesti, koju je sredinom prošle godine organizirao križevački ogranak HSS-a predvođen predsjednikom stranke Brankom Hrgom. Prema rezultatima ovog izbora čini se da čitatelji ne dijele mišljenje križevačkog gradonačelnika Hrga koji je u novogodišnjoj poruci na službenim web stranicama Grada naglasio da “godinu svakako obilježava pokušaj zaustavljanja radova na izgradnji ceste, ali još više, još važnije složnost i potpora građana u protivljenju tom pokušaju”.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Traže se Osoba.info i Događaj.info 2013. godine | Križevci.info

    […] Podsjetimo ovdje i na sve laureate iz prošlih godina, kronološki. Osoba.info: Marko Tomas (2005.), Zdenka Gold (2006.), Luka Nervo (2007.), Fabijan Brčić (2008.), Jan Bjeličić (2009.), Kruno Puškar (2010.), Igor Brkić (2011.), Martina Bradić (2012.). Događaj.info: otvaranje Kluba kulture (2005.), nabava mamografa (2006.), otvaranje FOI-evog studija PITUP (2007.), osnivanje KK Križevci (2008.), KK Križevci u 1/16 finala Kupa Krešimira Ćosića (2009.), 150 godina Visokog gospodarskog učilišta Križevci (2010.), ulazak KK Križevci u A1 ligu (2011.), ulazak RK KTC u 1. ligu (2012.). […]

Komentari su zatvoreni.