U novu ušli s petogodišnjom strategijom razvoja

KRIŽEVCI – Među ostalim ostvarenjima u godini na izmaku, za koju križevački gradonačelnik Branko Hrg kaže da zbog krize nije bila kakvom bi je poželio, ali niti vrijeme zastoja bez gradilišta i projekata, izdvojio je dva dokumenta koji će na duži rok biti značajni, tko god sjedio na čelnom mjestu gradske uprave. Prvi je Strategija razvoja grada Križevaca za idućih pet godina, čija je izrada plaćena eurima iz prekograničnog projekta DESONE, provođenog s partnerima iz mađarskog Barcza.
– Dobili smo jedan dokument s kakvim se danas, uz dužno poštovanje, mogu pohvaliti rijetke lokalne samouprave u Hrvatskoj. U tom strateškom dokumentu u kojem su sudjelovali svi subjekti života i rada grada Križevaca, od onih društvenih pa do gospodarskih, znači svi su u tome bili uključeni, točno znamo kuda se krećemo, na koji način, što trebamo raditi i što je bitno, rekao je gradonačelnik Hrg.

 

Na taj nadograđuje se drugi dokument, predstavljen 18. prosinca u Zagrebu.
– Mi smo bili izabrani kao jedini grad iz Hrvatske u prošloj godini koji je sudjelovao u projektu Gradovi bez korupcije, kao grad u kojem eto u ovih zadnjih 12 godina nije bilo nikakvih koruptivnih afera. Svjetska banka je financirala taj projekt, kazao je križevački gradonačelnik.
Naglasio je da će oba dokumenta pravu vrijednost pokazati kao dokaz boniteta pri natjecanju za sredstva iz strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije i drugih međunarodnih ustanova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.