Klapa pjevala ‘Crvenu ružu’, kandidati išli po modnoj pisti

SDP u Koprivnici otvorio predizbornu kampanju za lokalne izbore – D. Ledinski kandidat je za župana, V. Želježnjak, M. Fuček i M. Vukobratović za gradonačelnice Koprivnice, Đurđevca i Križevaca

Počelo je. SDP je jučer, već po tradiciji, u “crvenoj utvrdi” Koprivnici otvorio predizbornu kampanju za lokalne izbore. Na stranačkoj konvenciji predstavio je Darka Ledinskog kao kandidata za novog koprivničko-križevačkog župana te Vesnu Želježnjak, Milicu Fuček i Mariju Vukobratović kao kandidatkinje za gradonačelnice Koprivnice, Đurđevca i Križevaca. Konvencija je imala “štih” spektakla. Kandidati su se predstavili na modnoj pisti, a njome je defilirao i šef stranke Zoran Milanović koji je u dvoranu ušao praćen pjesmom Tine Turner “Simply the Best”.

Na pozornici je sjedio između Ledinskoga i Zvonimira Mršića, šefa Podravkine uprave, a sa sobom je doveo dvojicu ministara – Rajka Ostojića i Gordana Marasa – te glavnog tajnika stranke Igora Dragovana.
Nakon što su se predstavile tri kandidatkinje za gradonačelnice, klapa Koprivnica otpjevala im je “Crvenu ružu”, a Ledinski im je podijelio cvijeće.
– Sada imamo župana i vlast koji su bili turisti – svuda su putovali, s jajima ili bez njih, a od toga je bilo malo koristi. Zadnji je čas da se Podravina i Prigorje priključe vlaku koji ide u Europu – kazao je Ledinski , kandidat za župana, i predstavio Ivana Knoka i Marijanu Markešić kao svoje buduće zamjenike.

V. Želježnjak prvi se put pojavila u javnosti nakon što je u srijedu poslijepodne pala u Zagrebu i iščašila lijevo rame. Ruka joj je bila imobilizirana uz tijelo, a nosila je crvenu vestu.
– Nije upitno da ću biti gradonačelnica, samo je upitno koliko ću dobiti glasova – rekla je ona i najavila pobjedu u prvome krugu.

M. Fuček kao svoj glavni zadatak istaknula je “podizanje đurđevačkog gospodarstva na noge”, a M. Vukobratović kazala je da očekuje da će, kad dođe na čelo Križevaca, pronaći mnoge dubioze koje će joj ostaviti sadašnja vlast. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.