U subotu rock humanitarka ‘Petaka za đaka’ – Pips Chips & Videoclips i Luka Belani

Veliki humanitarni rock koncert u sklopu 9. dobrotvorne akcije “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” će se održati u subotu 15. prosinca 2012. u križevačkom Klubu kulture s početkom u 22 sata. Organizatori iz udruge P.O.I.N.T. s ponosom najavljuju nastup Pips Chips & Videoclips iz  Zagreba te domaćeg Luke Belanija sa sastavom muzičara iz Čakovca i Zagreba. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Klubu kulture i Art Rock Caffeu po cijeni od 25 kuna, odnosno na dan koncerta za 35 kuna. Sav prihod će ići za darivanje djece s posebnim potrebama Križevaca.

Uz pokrovitelja HDS ZAMP i medijske pokrovitelje Večernji list, portale Križevci.info, Civilnodruštvo.hr i SoundGuardian.com te Radio Koprivnicu, sponzori ovog dobrotvornog rock koncerta su Restoran Tomislav, Tiskara Fortes, Art Media d.o.o., PIK Vrbovec d.d. i Pekara “Zlatni klas”, uz podršku Kluba kulture i udruge K.V.A.R.K.

Novčane donacije za “FIVE4KIDS” se inače primaju na već uobičajeni, namjenski broj žiro-računa akcije: 2402006-1400004747 (opis plaćanja: “Five4Kids”, primatelj uplate: Udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 27, 48260 Križevci). Uvijek su dobrodošle i materijalne donacije neophodne djeci i odraslim osobama s posebnim potrebama, poput školskog i didaktičkog pribora, dječjih knjiga, prehrambenih i higijenskih proizvoda, tehnička pomagala i dr. Tijek akcije i najave daljnjih događaja možete pratiti na portalu www.krizevci.info, koji je od samih početaka akcije njen medijski pokrovitelj.

Križevački Centar u ulici Matije Gupca pohađa šezdesetero djece školskog uzrasta i desetero predškolaca. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju.
Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru. Zahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stodvadesetak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već osam godina zaredom ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama. Učinimo im i ovaj Božić 2012. posebnim, na što će nam njihove iskrene i prijateljske duše uzvratiti na najljepši mogući način – osmjehom i zagrljajem!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.