Četiri autorice hrabro ‘prostrle’ svoje umjetničke zamisli

Do kraja godine u Križevačkom likovnom krugu traje izložbu četiriju križevačkih umjetnica. Nevenka Galon, Željka Kuzel (rođena Čeh), Jadranka Šogorić i Miroslava Tribuson pred nas su, reći će autorica predgovora katalogu, prof. Gordana Juran-Ratković, prostiru svoje snove pretvorene u stvarne, materijalne komade, bave se različitim idejama, motivima i likovnim tehnikama, ali vezane su strašću za kreacijom i izražavanjem.

Dok se u svojim “stvarnim” životima bave sasvim “običnim” zanimanjima, onaj bijeg od svakodnevice, koji je svakom od nas toliko potreban, pronašle su u kreaciji, slikanju, stvaranju…

 

Autorice su se, primjetno je, usudile izložiti svoju maštu i svoje zamisli pred nas, za što je potrebna znatna hrabrost jer su umjetnici “amateri” često izloženi podcjenjivačkim komentarima struke, ma kakva bila njihova kvaliteta.
 

Takva kritičnost, vrlo često bez pokrića, čini slikare koji nisu profesionalci još kritičnijima prema vlastitom radu i motivira ih da rade kvalitetnije, više, te da na izložbama predstavljaju ono što je stvarno vrhunac njihova stvaranja.
-Vjerujem da su i četiri umjetnice koje izlažu na ovoj Likovno kreativnoj izložbi pripremale izložbu svjesno ili nesvjesno izložene strahu od recepcije njihovih djela – kaže prof. Juran-Ratković.
Pogledajmo njihov namještaj, ulja, akvarele, akrile i pastele i uživajmo. Radnim danom KLK (zgrada POU Križevci, Zakmardijeva 5/I), je otvoren od od 9 do 12 i od 16 do 19 sati, subotom od 9 do 13 sati.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.