Novi križevački proračun na razini ovogodišnjeg

KRIŽEVCI – Križevačka gradska blagajna iduće bi godine trebala poslovati s otprilike istom količinom novca kao i ove, a najveća je novost što su se u upravi okanili očekivanja novca iz državnih izvora, a okrenuli onima preko granice.
– Obzirom da nemamo nikakvih odgovora za neke projekte koje smo nominirali prema Ministarstvu regionalnog razvoja i prema još nekim drugim državnim institucijama, mi smo se okrenuli europskim fondovima želeći nastaviti ritam investicijskog ciklusa u gradu Križevcima, rekao je gradonačelnik Branko Hrg.Ukupan proračun, s prihodima gradskih ustanova težit će oko 74,5 milijuna kuna, a u toj svoti je i nešto preko 7 milijuna koji će stići sudjelovanjem Grada u dva euro projekta, Turizmu bez granica i Od vinogradarske tradicije do vinskog turizma.

– To znači da će iz ova dva projekta biti višestruke koristi, i u onom dijelu da će se moći i poduzetnici i građevinske tvrtke javljati na natječaj. Bio bi sretan kada bi posao dobile domaće tvrtke, ali moraju biti najpovoljnije na natječaju, to im je jedini uvjet, i nakon toga, naravno, dobiješ novu vrijednost, dobiješ nove sadržaje i nove mogućnosti za realizaciju drugih sadržaja, rekao je gradonačelnik Hrg. Zajedno s iznosima koji će van proračuna biti utrošeni na križevačkom području, primjerice iz Hrvatskih voda koje će ulagati preko Komunalnog poduzeća, te drugih izvora, Hrg računa da će iduće godine ulaganja dostići svotu od stotinjak milijuna kuna. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.