Intervju tjedna regionalnog portala RePRESS – Denis Bužić, predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a

Denis Bužić, Križevčanin, rođen je 15.8.1985. u Koprivnici. Odrastao je u Križevcima, gdje je pohađao osnovnu školu, a kasnije i opću gimnaziju. Nakon završene gimnazije, upisao je Agronomski fakultet u Zagrebu, koji je završio 2011. godine. Nakon završenog fakulteta, godinu dana je odstažirao je u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Koprivničko-križevačke županije.

Politička karijera Denisa Bužića započinje 2006. godine upisivanjem u ogranak HSS-a Veliki Potočec i Široko Brezje. Ubrzo postaje potpredsjednik SO HSS-a Križevci, a nakon toga i SO HSS-a na državnoj razini. Poslije mandata potpredsjednika na državnoj razini, postaje predsjednik SO HSS-a Križevci, gdje sada obnaša već drugi mandat. Član je Mjesnog odbora Veliki Potočec i Široko Brezje, član Gradskog i Županijskog odbora i predsjedništva HSS-a, te član Organizacije mladih grada Križevaca. Također, član je i Europskih Demokratskih Studenata (EDS), na čijem je mitingu sudjelovao 2008. u Parizu. Polaznik je mnogih političkih seminara, od kojih je dosta bilo u organizaciji Heins Seidl Stiftunga, njemačke (bavarske) političke zaklade.

Bivši je rukometaš, a hobiji su mu mali nogomet i numizmatika. Također, bavi se proizvodnjom vina, te je član udruge vinara i vinogradara “Bilikum” iz Križevaca.

1. Recite nam nešto o SO HSS-a Križevci?
Organizacija je to koja je osnovana među prvima u Hrvatskoj, 2001. godine. Po broju članova uvijek smo u samom vrhu. Naši članovi studiraju diljem Hrvatske te je u organizaciji zastupljeno mnogo različitih obrazovnih kadrova. Također, prva smo SO u Hrvatskoj koja je osnovala Alumni klub koji okuplja bivše članove SO, a uključuje one koji su prešli dobnu granicu za aktivno članstvo SO.

2. Koliko ste zadovoljni ulaganjem grada Križevaca u visoku naobrazbu?
Vjerujem da u skladu s mogućnostima, grad Križevci uvelike poboljšava visoku naobrazbu potpomažući studente studentskim kreditima, subvencijama za vlak te poboljšanjem uvjeta na Visokom gospodarskom učilištu.

3. S obzirom da HSS većina smatra kao stranku seljaka i nisko obrazovanih, koliko je SO Hrvatske jaka u strukturama HSS-a?
Pa recimo da prošla garnitura vodećih ljudi u HSS-u nije uvažavala mišljenje SO i samim time mnogi mladi visoko obrazovani HSS-ovci nisu dobili šansu za dokazivanje unutar HSS-a. Dok je s druge strane u GO Križevci uvijek bio zastupljen veliki broj mlađih kadrova, većinom proizašlih iz SO. Naši, nazovimo ih veterani, na čelu s gradonačelnikom i sadašnjim predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom, dali su podršku nama mladima i gurnuli nas u vatru. Dolaskom gradonačelnika Hrga na mjesto predsjednika HSS-a otvorile su se šanse mladima za sve veće djelovanje unutar HSS-a pa se tako krenulo i u osnivanje organizacije mladih HSS-a na državnom nivou.

4. S obzirom na česta kritička pisanja portala Križevci.info, na rad gradonačelnika i HSS općenito, te udruge koje ga vode, dali ste zadovoljni suradnjom sa tim udruga?
Križevci.info su postali aparat određenih političkih opcija kojima je želja kompromitirati rad HSS-a u gradu i županiji. Jedino je sreća u nesreći što ovaj portal sada posjećujemo samo mi HSS-ovci da bi provjerili koga se od nas trenutno pljuje. Većina udruga korektno surađuje s gradonačelnikom i HSS-om, ali uvijek ima nezadovoljnih, većinom politički angažiranih pojedinaca u raznim udrugama.

5. Koja su očekivanja SO HSS-a Križevci na lokalnim izborima, dali će GO HSS-a Križevci dati priliku članovima SO organizacije na izbornoj listi?
U sadašnjem gradskom vijeću je dvoje bivših i sadašnjih članova SO, a još je dvoje bilo na listi. Isto tako, neki članovi su općinski vijećnici u općini Sv. Petru Orehovec. Očekivanja su da se sada taj broj udvostruči, te će SO zahtijevati od GO Križevci da se članovi SO nalaze visoko na tim listama, a ne da se samo popunjavaju te liste. Također, nadamo se našim članovima i na listi za Županijsku skupštinu.

6. Koje su buduće akcije i očekivanje SO HSS-a Križevci u gradu Križevcima?
Poboljšanje studentskog života te općenito mladih, povećanje članstva SO-a i organizacija raznoraznih akcija. Bitne su i konstruktivne kritike radu HSS-a, jer smo mladi i provokativni, mi se moramo sami izboriti za naše stavove i želje. (RePRESS.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.