Djeca COOR-a u inicijativi ‘Škole za Afriku’

Križevački Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ove se školske godine priključio UNICEF-ovom projektu “Škole za Afriku”. Knjižničarka Tihana Doskočil, koordinatorica projekta, učenike je kroz uvodnu radionicu upoznala s načinom i uvjetima života djece u Africi. Hrvatska se zajednici od 24 zemlje svijeta, čiji građani pomažu djeci Afrike da se školuju i tako izađu iz začaranog kruga siromaštva i neznanja, priključila još 2008. godine, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U okviru ove globalne inicijative se osigurava izgradnja i obnova predškolskih ustanova i škola u  najugroženijim područjima Afrike te brine o potrebama djece i njihovih obitelji, a posebna pažnja usmjerena je na pružanje pomoći djeci u najnepovoljnijem položaju – djeci koja žive bez roditelja, u izrazitom siromaštvu, ili pak  djevojčicama koje su često, u odnosu na dječake, dodatno zakinute za mogućnost školovanja.
– Cilj je kroz različite aktivnosti skupiti novčana sredstva za školovanje afričke djece, no te aktivnosti kod nas tek slijede, istaknula je Doskočil.

U prikupljanju sredstava sudjeluju učenici osnovnih i srednjih  škola, kao i djeca predškolskih ustanova koji su uključeni u projekt, njihovi učitelji, odgajatelji obitelji, ali i svi članovi zajednice koji su ih voljni podržati u plemenitoj želji da svojim vršnjacima u Africi omoguće školovanje, a time i bolji život. Projekt je moguće podržati i uplatom na UNICEF-ov račun putem ove stranice, ili uplatom na žiro račun 2360000-1501092532, poziv na broj 12612-03. Sva pitanja su moguća na 01/2442-660 ili slanjem e-pošte.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.